Üniversite öğrencileri mezun olunca nasıl iş bulacaklarını öğreniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi ve İş Dünyası Sinerji Zirvesi başladı. Sanayi, bankacılık, finans, sigortacılık, bilişim, turizm, gıda ve sağlık sektörlerinden 800 firmanın iştirak ettiği sinerji zirvesi 5 gün sürecek. Zirvenin, üniversite ile iş dünyasını buluşturmasının yanı sıra mezunların istihdamına yardımcı olması amaçlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma Uygulama Merkezi (AKGİM) tarafından organize edilen 1. Akdeniz Üniversitesi ve İş Dünyası Sinerji Zirvesi farklı sektörlerden 800 kuruluş ile öğrencileri biraraya getirdi. 5 gün sürecek olan sinerji zirvesinde öğrenciler gelişen piyasa koşulları hakkında bilgi sahibi olurken, firmalar da ihtiyaç duydukları eleman profili hakkında tanıtım yapacak.

Zirvenin açılışında düzenlenen törende konuşan AKGİM Müdürü Kenan Yüce, organizasyonu değişik sektörlere profesyonel eleman yetiştirebilmek için düzenlediklerini söyledi. Yüce, üniversitelerin en temel görevlerinin öğrencilerini mezuniyet sonrasında izlemek ve istihdamlarına yardımcılık olduğunu ifade etti.

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Başkanı İlhami Kaplan ise üniversiteler olmasaydı gelişmenin mümkün olamayacağının altını çizdi. Üniversitelerin bilgi birikimlerinin iş dünyası ile buluşması sonrasında çağdaş olunabileceğini kaydeden Kaplan, "Dünya değişti. Üretim önemli ama ürettiğinizi nasıl satacaksınız? Ne istendiğini bilerek üreteceksiniz. Bu tür çalışmalar işte buna aracılık ediyor" diye konuştu. Kaplan, bunun yolunun üniversitelerden geçmesine karşın, iş dünyası olarak bugüne kadar üniversitelerden yeterince istifade edemedikleri özeleştirisinde bulundu.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise üniversitelerin en önemli görevinin iş, eğitim ve bilgi üretmek olmasına karşın buna girişimciliğin de eklenmesi gerektiğine işaret etti. İş dünyası ile bütünleşebilmeleri için girişimci öğrenciler yetiştirilmesinin gerekliliğine değinen Rektör Akaydın, "Biz esasen rahat bırakıldığımız takdirde asli görevimizi yapmak istiyoruz. Bizi bunun dışına çekmek isteyen odaklar var. Bugün en önemli sıkıntı ekonomi. Bunları tartışmamız lazım ama bu görevi ülke olarak yerine getiremiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber