Diyanet'in performans yasasına destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı vaiz, imam-müezzinlerin görevde yükselmelerini sağlayan performans uygulaması tasarına din görevlileri sendikaları destek verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teşkilat yasasında değişikliğe gidecek olması din görevlilerinde olumlu karşılandı.

İmam-müezzin ve vaizlerin performans kriterlerine göre terfi etmeleri ve özlük haklarında bir takım iyileştirmeleri öngören teşkilat yasa tasarısını büyük bir hasretle kanunlaşmasını beklediklerini dile getiren din görevlileri sendikaları temsilcileri, "Geç kalınmış bir yasanın çıkacak olmasının heyecanı içerisindeyiz." dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Diva-Sen) Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yasa tasarısını olumlu karşıladıklarını ve sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Temel, din görevlilerinin özlük haklarında iyileştirmeye gidilmesi için yıllarda mücadale verdiklerini dile getirdi.

Din görevlilerinin meslekte kariyer yapmalarının önünü açacak olan tasarının kanunlaşması için gereken desteği vermeye hazır olduklarına dikkat çeken Temel, "Yıllardır özlemle beklediğimiz bir kanun nihayet çıkacak. Din görevlileri olarak yıllarca kariyer yapmak istedik. Ancak mevzuat ve yasalar önümüze hep engel olarak çıktı. Başarılı din adamlarının terfi etmesi, kariyer yapmalarının sağlanması geciken ama sevindirici bir gelişme." diye konuştu.

Diyanet Sen Erzurum Şube Başkanı Mehmet Dindi ise, Diyanet'e bağlı din görevlilerinin yıllarca üvey evlat muamelesine tabi tutulduğunu ve birçok konuda mağdur edildiğini ileri sürdü. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın performas uygulaması ile din adamlarının önünün açılacağının ve toplum için daha verimli çalışmalarının sağlanacağına işaret eden Dindi, "Diyanet'e bağlı çalışan vaiz, müezzin ve imamlar artık hak ettikleri yere gelebilecekler. Din adamları artık kendilerini daha da geliştirebilecek. Bu da özlük ve ekonomik haklarına olumlu yansıyacak. Teşkilat Yasası'nın biran önce uygulamaya sokulmasını bekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber