Yazıcıoğlu'ndan, 4/C'lilerin kadroya alınması için kanun teklifi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 16:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan 119 Sıra Sayılı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnameler ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin çerçeve 75 inci maddesine aşağıdaki ek geçici madde eklenmesini arz ve teklif ederiz.

Muhsin YAZICIOĞLU
Sivas Milletvekili

"EK GEÇİCİ MADDE 1- Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında ve Belediyelerde 657 sayılı yasanın 4/C maddesine istinaden istihdam edilen personelin mevcut mali ve özlük hakları 657 sayılı yasanın ilgili maddeleri kapsamında değerlendirilmek şartıyla anılan yasanın 4 üncü maddesinin A fıkrası kapsamında kadrolu memur statüsüne bu kanunun yayımı tarihini takip eden 6 aylık süre içerisinde geçirilirler".

GEREKÇE

4/42007 tarihinde yayınlanan yasa ile kamuda çalışan geçici personelin 200 bin kadarı kadrolu işçi statüsüne geçirilmiş veya 4/B kapsamına alınmıştır. Kapsam dışı kalan diğer geçici personele haksızlık yapılmış ve adil bir uygulama olmamıştır. Haksızlığı gidermek için bu "EK GEÇİCİ MADDE" eklenmelidir. Ek geçici madde ile 4/C kapsamında çalışan kişilerin kendilerini kurumuna adaması, çalıştığı kurum ile içselleşmesi, kurumunu benimsemesi, kurumunda kendisini güvende hissetmesi ve böylece daha verimli ve özverili çalışma ortamının sağlanması amaçlanmıştır. Aynı kurumda, aynı işi ve hatta daha ağır işleri yapan, bir yandan iş güvencesi olmayan geçici personelin diğer yandan da maaş ve ücretler bakımından eşit ücret alamaması sosyal devlet ilkesine ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber