Gönül köprüsü 100 bin öğrenci ile kuruluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2008 07:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Doğu'dan Batı'ya gönül köprüsü

Başbakan Erdoğan, 'Bir yandan terörün kaynağını kurutmanın, diğer yandan sosyal ve ideolojik kamplaşmanın önüne geçmenin en sağlam yolu gelecek nesilleri ayrılıklar değil, müşterek ortak bir yapı etrafında birleştirmektir' dedi.

DOĞUDAN BATIYA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacak olan "Gönül Köprüsü" Projesi tanıtım toplantısına katılan Erdoğan, projenin doğunun batıya, batının da doğuya bağlanmasını sağlayacak bir ilk adım olacağını söyledi. Projeden yararlanacak öğrencilerin farklı kültürleri tanıyacağını belirten Başbakan Erdoğan, yüz bin öğrencinin bu proje kapsamında beşer gün çeşitli şehirlerde organizasyonlara katılacağını açıkladı. Öğrencilerin mihmandar aileler yardımı ile farklı kültürler ile kaynaşacaklarını söyledi.

Toplantıya TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı. Doğu ve batı arasındaki dengesizlikleri gidermek için çaba sarf ettiklerini anlatan Erdoğan, Ağrı Patnos'ta yapılan okulların yüzde 70'inin AK Parti Hükümeti döneminde yapıldığını anımsattı. Erdoğan, "Bu proje ile birilerinin pompalamaya çalıştığı farklı Türkiye görüntüleri yerine toplumumuzda var olan uyum ve ahengi göstermeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin çeşitliliğini, güzelliğini, zenginliklerini genç nesillerimize gösterip sosyal kaynaşmayı artıralım istiyoruz. Barışı güçlü kılalım istiyoruz" diye konuştu.

SPONSOR TURKCELL

Projenin ana sponsoru olan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de geleceği gençlerin kuracağını, bu nedenle de bu projeye gönül verdiklerini anlattı. Ciliv, Microsoft'un, Apple ve Google'ı kuranların 20'li yaşlarda olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber