TBB: Haksız eleştiriler yargı üyelerine saldırıyı artırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birliği, Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Muhsin Ergazi'nin evinin önünde saldırıya uğramasını kınayarak, yargı üyelerine ve kurumlarına yöneltilen haksız eleştirilerin ve beklenen reformların gerçekleştirilememesinin bu tür saldırıların artmasına neden olduğunu bildirdi.

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan açıklamada, birliğin Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Muhsin Ergazi'nin 4 Nisan tarihinde evinin önünde saldırıya uğrayarak yüzünden ve burnundan ameliyat olacak şekilde yaralandığı belirtildi. 2007 yılı içinde toplam 19 yargı üyesinin saldırıya uğradığı ve saldırılardan birinin ölümle sonuçlandığı bildirilen açıklamada, ?2008 yılında dört arkadaşımızın saldırıya uğraması ile son dokuz yılın toplamı 165 oldu ve bu saldırılar sonucu 13 meslektaşımız yaşamını yitirdi? denildi.

Bu tablonun tüm yargı üyeleri, güvenlik görevlileri ve yöneticiler için düşündürücü olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

?Hukuk sistemimiz caydırıcı olmaktan hızla uzaklaşmaktadır. Kendi hukukunu uygulama, ceza verme, verdiği cezayı infaz etme düşüncesinin eyleme geçirilmesinde içinde bulunduğumuz ortam cesaretlendirici olmaktadır. Bu ortamın oluşumunda en büyük etken, her fırsatta yargı üyelerine ve kurumlarına yöneltilen çoğu haksız eleştiriler ve beklenen reformların bir türlü yapılamayışıdır. Demokratik yaşamın sürdürülebilmesinin temel koşulu olan hukuk devletine ve onu yaşama geçiren yargı organına sahip çıkmalıyız.? (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber