Antalya'da olaylardan sonra 2 bin öğrenci yurdu terketti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 11:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdürü Ahmet Sütçü, Akdeniz Üniversitesi'nde Pazar günü yaşanan olaylardan sonra kampus içindeki Akdeniz Öğrenci Yurdu'nda kalan 2 bin 624 öğrenciden 2 bin 58'inin yurttan ayrıldığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan silahlı, taşlı, sopalı saldırılar sonrasında can güvenliği olmadığını düşünen ve bu nedenle yurttan ayrılan öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Olaylar sonrasında öğrencilerin akın akın terk ettiği yurttan ayrılanların oranı yüzde 80'i buldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdürü Ahmet Sütçü, dün gece itibariyle 2 bin 624 kayıtlı öğrenciden 2 bin 58'inin yurttan ayrıldığını açıkladı. Yurttan ayrılanlar arasında 10 erkek, 3 kız öğrenci kesin kaydını aldırdı. Akdeniz öğrenci Yurdu'nda dün akşam sadece 220 kız öğrenci, 346 erkek öğrenci kaldı. Olaylar nedeniyle yurttan ayrılan öğrenciler ya öğrenci evlerinde ya da akrabalarının yanında kalıyor.

Üniversite kampusu içinde bulunan 1482'si kız olmak üzere toplam 2 bin 673 öğrenci kapasiteli Akdeniz Öğrenci Yurdu, 3 kız, 4 erkek olmak üzere toplam 7 bloktan oluşuyor. Yurt içinde kantin, bayan kuaförü, berber, internet kafe, bilardo salonu ve fotoğraf stüdyosu bulunuyor.

İki karşıt görüşlü grup arasında 7 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı olaylar sonrası can güvenliğinden endişe duyan öğrenciler, olayların üzerinden geçen üç günün sonunda da valizlerini toplamaya devam etti. Bugün sabah saatlerinde de yine bavullarıyla üniversite yurdundan ayrılan öğrenciler gözlendi.

Üniversitenin sınav haftası olmasına aldırmayan öğrenciler arasında memleketlerine dönenler olduğu belirtildi. Öğrenciler, ?Basın ve polis üniversiteden çekildiğinde aynı olayların bir daha yaşanmayacağının garantisini kim verecek? diyerek endişelerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber