Müftülük eğitimi alan ilahiyat mezunları imamlığa devam edecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, müftü ve vaiz olarak görevlendirmek amacıyla 30 ay ihtisas kursuna aldığı ilahiyat fakültesi mezunu imamları, eski görevine iade ediyor.

Müftü veya vaiz olmayı bekleyen imamlar, "Müftülük ve vaizlik gibi daha üst görevlere hazırlanmak amacıyla kursa alındık. İmamlığa geri gönderileceksek Diyanet neden bize bu kadar masraf yaptı?" diyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1976'dan bu yana vaiz, müftü ve daha üst kademelerde görev alacak personelini Hizmet içi İhtisas Eğitim Merkezleri'nde yetiştiriyor. Sınavla seçilen ilahiyat mezunu personel, dini eğitimin en yüksek seviyede verildiği bu kurslarda 30 ay eğitim görüyor. Bu eğitim sürecinde de her 3 ayda bir sınav yapılarak başarısız olanlar eleniyor. Merkezde eğitimini tamamlayan 2008 yılı mezunları bir sürprizle karşılaştı. Vaizlik kadrosu olmadığı gerekçesiyle bütün kursiyerlerin, eski görevlerine geri gönderilmesi kararlaştırıldı.

Kursiyerler, "Biz 30 ay boyunca vaizlik eğitimi aldık. En azından merkezi camilerde görevlendirilelim ki bilgimizi aktarabilecek cemaatimiz olsun." talebinde bulunuyor. Haseki mezunları, din görevlilerinin kursa alındığı eğitim merkezlerinde uzman öğretmen olarak çalışabileceklerini ya da Doğu'da ihtiyaç duyulan irşat ve uzmanlık hizmetlerinde yer alabileceklerini ifade ediyor.

Diyanet, mezunları eski görevlerine iade ederken vaizlik kadrosu yetersizliğini gerekçe gösteriyor. Oysa yönetmeliğe göre il ve ilçelere en az bir vaiz atanması gerekiyor. Nüfusu on binden fazla olan beldelere de vaiz atanabileceği, toplam nüfusu otuz ila elli bin arasında olan il ve ilçelere ikinci bir vaizin atanabileceği belirtiliyor. Mükremin Albayrak, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber