Jandarmaya 'hacker' tuzağı

Haber Giriş : 29 Nisan 2008 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'nın Kuzey Irak'taki mağaralarındaki bombaları, uzaktan kumanda ile patlatabileceğini öne süren Hacker, Elazığ İl Alay Jandarma Komutanlığını kandırdı. Jandarma'dan 15 bin YTL alan Yunus Harputlu'nun, sahtekar olduğu ortaya çıktı ve 5,5 yıl hapis, 30 bin YTL para cezasına mahkum edildi.

ANKARA - Kendisini ?'Bilişim uzmanı ve Hacker'' olarak tanıtan Yunus Harputlu adlı bir kişinin, Elazığ İl Alay Jandarma Komutanlığını kandırıp, 15 bin YTL aldığı ortaya çıktı. Bu para karşılığında ?'PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarındaki mağaralarda bulunan bombaları, uzaktan kumanda ile patlatabileceğini'' öne süren Yunus Harputlu'nun, aslında kıdemli bir dolandırıcı olduğu belirlendi. Askeri yetkilileri de kandıran Harputlu, 5,5 yıl hapis ve 30 bin YTL para cezasına mahkum edildi.

İlginç olay Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen bir karara ilişkin dosyanın, Yargıtay'a gönderilmesiyle ortaya çıktı. Dosyadaki bilgilere göre Yunus Harputlu, 2007 yılı Ağustos ayında Elazığ İl Alay Jandarma Komutanlığına başvurarak, PKK terör örgütünden kaçtığını bomba ve bilişim uzmanı olduğunu söyledi. Harputlu, Alay Komutanlığının yanı sıra Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı üst düzey görevlileri ile görüştürüldü. Harputlu, örgüte katıldığı için pişmanlık duyduğunu belirterek, PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında çok sayıda bomba bulunduğunu, bunları uzaktan kumanda ile patlatabileceğini söyledi. Bu iş için bazı malzemelere ihtiyacı olduğunu ve 15 bin YTL verilirse, sınırda kuracağı düzenekle PKK kamplarındaki bombaları patlatabileceğini söyledi. Bunun üzerine Jandarma, Harputlu'nun banka hesabına 15 bin YTL yatırdı. Ancak Harputlu parayı alıp ortadan kayboldu.

MECLİS'İ DE KANDIRDI

Hakkındaki suç duyurusu aranmaya başlanan Harputlu'nun DTP Malatya İl Teşkilatına gidim kendisini eski JİTEM elemanı olarak tanıttığı ve itiraflarda bulunma karşılığında para sızdırmak istediği de bildirildi. Harputlu, daha sonra da Ankara'ya gelerek TBMM İnsan Hakları Komisyonunda milletvekilleri ile görüştü. Jandarma'dan gelen paranın dekontlarını gösteren Harputlu, milletvekillerine, Jandarma'nın kendisine yasa dışı işler yaptırmak istediğini, Şemdinli olayı gibi ikinci bir bombalama için zorlandığını öne sürdü.

Harputlu, ?'Asker için hazırladığım 12 adet bilgisayarlı bomba düzeneği, üst düzey eylemlerde kullanılacak. ABD Savunma Bakanlığı'nın sitesinin güvenlik duvarını da ben kırdım. Bu bilgileri bir Binbaşı sattı. Atabeyler çetesi benim gönderdiğim mail sonucu ortaya çıkarıldı. Atabeyler'in hedefi Başbakan'dır. Hakkari'de 3 Mayıs'ta okul servisine yönelik patlama da bu grup tarafından gerçekleştirildi" dedi. Komisyon üyesi CHP'li Ahmet Ersin ise iddialara inanmadı ve Harputlu'nun anlattıklarını kuşkulu buldu.

MAHKUM OLDU

Daha sonra yakalanan ve Elazığ'da yargılanmaya başlanan Harputlu, bilgisayar teknolojisi konusunda hiçbir birikimi bulunmadığını, anlattıklarının hayal mahsulü olduğunu itiraf etti. Devlet birimlerini kandırarak dolandırdığı anlaşılan 28 yaşındaki Malatyalı Harputlu'nun üniversiteden atıldığı, asıl adının Yunus Özcan olduğu, daha önce de 158 ayrı kişinin kredi kartını kopyalayıp dolandırıcılık yaptığı anlaşıldı. Harputlu dolandırıcılık, suç isnadı ve yetkili makamlara yanlış bilgi aktarmak suçundan 5.5 yıl hapis ve aldığı paranın iki misli olan 30 bin YTL para cezasına mahkum edildi.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber