İtirafçı: Patlayıcıları binbaşı verdi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da, PKK'ya yardım ettikleri gerekçesiyle yargılanan 7 kişinin duruşmasında, ilginç iddialar ortaya atıldı. Sanıklardan biri, Silvan'da bir erin şehit edildiği saldırıda kullanılan malzemeyi, örgüte jandarmanın verdiğini öne sürdü.

Ntv'nin haberine göre Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Akçeltik köyü kırsalında 9 Haziran 2006 tarihinde 2 teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından 7 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürerken, zanlıların olaydan iki ay önce Silvan çöplüğünde 1 erin şehit olduğu patlamayla da bağlantıları olduğu belirlendi.

Haklarında "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla dava açılan sanıklardan Ahmet Eken, çöplükteki patlamanın jandarmayla da bağlantısı olduğunu öne sürdü.

Sanık ifadesinde "Ben töreristlerle irtibata geçtikten sonra, jandarmaya da bilgi veriyordum. Dolayısıyla suç kastı ile hareket etmedim. Benden malzeme istediler. Ben yüzbaşıya giderek, elimdeki listeyi gösterdim, bunları istiyorlar dedim. O da beni binbaşıya gönderdi. O da başçavuşa yönlendirdi. Bana malzemeyi onlar verdiler. Gübreyi ve tüpü Silvan'dan esnaftan almıştım" iddialarını ortaya attı.

Eken'i istihbarat amaçlı kullandık ama...

Ancak iddiaların muhattabı olan askerler, Eken'i istihbarat amaçlı kullandıklarını doğrularken patlayıcı malzeme verdikleri iddialarının iftira olduğunu savundu.

Binbaşı A. D. ifadesinde "Kesinlikle herhangi bir malzeme alımı olmamıştır. İddia edildiği üzere herhangi bir malzeme temini için teröristle aracı olarak istifade edilseydi, malzeme teslimi sırasında tedbir alınır, teröristler etkisiz hale getirilirdi. Bunlar, suçtan kurtulabilme amacına yönelik iddialardır" dedi.

Mahkeme heyeti, 7 sanığa 6'şar yıl hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber