CHP, 2B'ye şartlı destek verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2008 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Su havzalarındaki kaçak yapılaşma ve 2B kapsamındaki araziler hakkında yaklaşık 8 aydır çalışma yapan CHP İstanbul İl Araştırma Komisyon'undan hükümetin hazırladığı 2B Yasa Tasarısı'na şartlı destek geldi.

CHP İl Genel Sekreteri Gökhan Zeybek, yapılaşmasını tamamlanmış ilçe ve beldelerdeki şahıslara ait arazilerin 2B kapsamına alınmasına destek vereceklerini, ancak turizm bölgeleri, sahil şeritleri ile geniş tarım alanlarının aynı kapsama alınmasına karşı çıkacaklarını söyledi.

Son günlerde kaçak yapılaşma tartışmalarıyla gündeme gelen Beykoz Çavuşbaşı'nda komisyon adına açıklama yapan CHP İl Genel Sekreteri Gökhan Zeybek, yapılaşmasını tamamlanmış ilçe ve beldelerdeki şahıslara ait arazilerin 2B kapsamına alınmasına destek vereceklerini, ancak turizm bölgeleri, sahil şeritleri ile geniş tarım alanlarının aynı kapsama alınmasına karşı çıkacaklarını söyledi. Bir grup partiliyle birlikte Çavuşbaşı Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi veren Gökhan Zeybek, bazı büyük şirketlerin 2B kapsamında olan arsa ve arazileri satın alarak büyük rantlar kazandıklarını söyledi. Kaçak yapılaşmanın su havzalarını tehdit ettiğini ve küresel ısınmayı tetiklediğini kaydeden Zeybek, CHP'nin doğru hazırlanmış bir yasa taslağını destekleyeceğini kaydetti.

Gökhan Zeybek, "2B ile ilgili çıkacak yasanın içine turizm alanlarının, sahil şeridinin, tarım alanlarının ya da orman arazilerinin yasa kapsamına alınmasına kesinlikle karşıyız. İstanbul'da yapılaşmasını tamamlamış Sultanbeyli, Samandıra ve Çavuşbaşı gibi bölgelerin kapsama alınmasına destek vereceğiz. Burada biz baba oğul ev yapmış altlı üstü oturan vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesinden yanayız. İstanbuldaki su toplama havzalarındaki kaçak yapılaşmaları kontrol altına alınması gerekiyor. Belediyelirimizden istediğimiz yapılaşma ile ilgili standartların belirlenmesidir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber