Milli Eğitim Bakanı Çelik: Başarı ter kokar, parayla pulla olmaz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başarının ter koktuğunu, parayla kazanılamayacağını söyledi.

Bakan Çelik, Hükümetin son 5 yılda 40 bin yeni yatak kapasiteli 414 adet yurt yaptığını kaydetti. Çelik, göreve geldikten sonra 3 öğün yemek ve barınma maliyeti olarak 1,5 YTL olan barınma maliyetini 5,5 YTL'ye çıkartarak daha iyi şartlarda eğitim görülmesini sağladıklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 22 genel müdür ve bakanlık müsteşarıyla birlikte Kütahya'da ziyaretlerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tavşanlı Atatürk Anadolu Lisesi pansiyonunun açılışında yaptığı konuşmada, Kütahya'nın eğitim öğretim olarak röntgenini çıkardaklarını ve eksiklikleri gidermek için üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.

Hava yağmurlu olduğu için bahçe yerine okul pansiyonunun salonununda konuşan Bakan Çelik, görkemli bir açılış yapılamadığı için üzülmediklerini, yağmur yağmasının açılış töreninden daha önemli olduğunu ifade etti. Pansiyonun 1998 yılında yatırım programına alındığını ve 6 yıl boyunca herhangi bir girişimde bulunulmadığına değinen Bakan Çelik, 2 yıl önce gündemlerine aldıkları pansiyonu tamamladıklarını kaydetti.

Göreve geldiklerinde Kütahya ve ilçelerinde 3 anadolu lisesi bulunduğunu, bu sayıyı 8'e çıkardıklarını belirten Bakan Çelik, yatılı okulların başarıda önemine dikkat çekti. Kendisinin de ilkokuldan itibaren tahsil hayatı boyunca yatılı okullarda eğitim gördüğünü bildiren Bakan Çelik, yatılı okulda okuyan öğrencilerin hayatta tutunmayı öğrendiğini, ayrıca, kırsal kesimdeki öğrencilerin imkanı olmadığı için bu okullarda öğrenim hakkına kavuştuğğunu ifade etti.

Hükümetin son 5 yılda 40 bin yeni yatak kapasiteli 414 adet yurt yaptığını kaydeden Bakan Çelik, göreve geldikten sonra 3 öğün yemek ve barınma maliyeti olarak 1,5 YTL olan barınma maliyetini 5,5 YTL'ye çıkartarak daha iyi şartlarda eğitim görülmesini sağladıklarını bildirdi.

Tavşanlı'da derslik ortalaması olarak 22 öğrencinin bir sınıfta öğrenim gördüğünü ve bunun Avrupa Birliği normlarında olduğuna değinen Bakan Çelik, ilçeye yaptığı çalışmalarından dolayı ayrıca, Tavşanlılı Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu'ya teşekkür etti.

Bakan Çelik'ten sonra yapılan çalışmalar için açıklamalarda bulunan Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, AK Parti hükümeti döneminde Tavşanlı'ya şu ana kadar 4,5 trilyonluk eğitime yatırım yapıldığını ve Çardaklı mahallesinde başlattıkları ilköğretim okulu için destek beklediklerini ifade etti.

Program sonunda Bakan Çelik ve Milletvekili Hüsnü Ordu'ya Tavşanlı Belediye Başkanlığı tarafından çiçek takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber