MSN'deki kontör hırsızlarına hapis cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 13:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

Bir kişinin MSN adresini ele geçirip kontör istedikleri iddiasıyla yargılanan M.K. ve İ.H.K.'ye, 6'şar ay 5'er gün hapis cezası verildi.

Rize'den uydu aracılığı ile ulusal yayın yapan bir kanalın haber müdürü ve spikeri Özgür Kanbur, 1 yıl önce çalınan MSN adresi için savcılığa suç duyurusunda bulundu. MSN listesindeki arkadaşlarından kontör istendiğini bildiren Kanbur'un şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı. Çalınan MSN adresinden kontör isteyenler, seri numarası alınmış 250 kontör kartını yükledikleri telefonun numarası sayesinde tespit edildi. Kimlikleri belirlenen Şanlıurfalı 32 yaşındaki M.K. ile 24 yaşındaki İ.H.K. hakkında Rize Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme M.K. ile İ.H.K. adlı sanıklara verdiği hapis cezasını 900'ar YTL para cezasına çevirdi.

Özgür Kanbur, ?Bir arkadaşımdan kontör istenince seri numaralarını savcılığa bildirdim. Sonra çalınan MSN adresim üzerinden kontör kartındaki numaraları bu kişilere gönderdim. Kontörler yüklenince GSM firması tarafından tespit edildi ve kimlikleri ortaya çıktı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber