Meslekten ihraç edilen öğretmen için açlık grevi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muharrem KONTAZ/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'daki Celal Güzelses İlköğretim Okulu öğretmeni Hasan Güngör'ün DTP'nin açlık grevine katıldığı gerekçesiyle meslekten ihraç edilmesi üzerine, Eğitim- Sen üyeleri meslektaşlarının göreve iadesi için bir günlük açlık grevi eylemi yaptı.

DTP'nin düzenlediği açlık grevine katıldığı gerekçesiyle memurluktan ihraç edilen Celal Güzelses İlköğretim Okulu öğretmeni Hasan Göngür'e destek için dün protesto yürüyüşü düzenleyen Eğitim- Sen üyeleri bugün de bir günlük açlık grevi yaptı. Eğitim- Sen binasındaki açlık grevi yaklaşık 20 sendika üyesiyle başlatıldı. Sendika yetkilileri, isteyen herkesin bir günlük greve katılabileceğini belirtti.

?Ankara'nın taşına bak' türküsü eşliğinde başlatılan açlık grevine katılanlar, türkünün değiştirilmesini isteyince yerine Kürtçe türküler çalındı.

Eğitim- Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, arkadaşlarının basın açıklamalarına katıldığı gerekçesiyle görevden atıldığını ileri sürdü. Karahan, ?İki gün sonra karneler dağıtılacak. Görevden atılan üyemizin öğrencileri öğretmenlerinden karnelerini alamayacaklar. Bu aceleciliğin sebebini nedir? Durumu Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya iletmek istedik ancak sayın Mutlu, 6 bin üyesi olan bir derneği muhatap bile almadığını söyledi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber