Bakan Çelik: Okul müdürleri tahsilat yapmaktan kurtulacak

Haber Giriş : 28 Ekim 2004 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçen Okul Aile Birliği Kanunu'nu değerlendirerek, bu yasayla öğrencilerden para toplanmasına son verileceğini ve okul yöneticilerin tahsilat yapan insanlar olmaktan kurtulacağını söyledi.

Dün akşam Entur Termal'de eğitimcilerle bir toplantı yapan Bakan Çelik, okullarda özellikle öğrencilerden para toplanması meselesini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirterek, "Öğretmen ve okul idarecileri artık para tahsil eden insanlar konumundan çıkacaklar. Okul aile birlikleri bugüne kadar kayıt dışı olarak yapılan işleri yasal bir zeminde yapacak ve kesinlikle zorunlu bağış diye bir şey olmayacak. Eğer insanlar gönüllü olarak çocuklarının okuduğu okullara bağışta bulunmak isterlerse, okul aile birliklerine yapacaklar. Okulların eğer kiraya verilecek, işletilecek bir gayri menkulü varsa bunlar okul aile birlikleri tarafından yapılacak. Kantinlerin kiralanmasından işletilmesine kadar çoğu işten okul aile birlikleri sorumlu olacak. Bu kanun, halkımızın kendi okullarına sahip çıkmasını temin etmek üzere atılmış önemli bir adımdır" dedi.

Bazı okullarda koruma dernekleri olduğunu ve bunların yavaş yavaş kapatıldığını kaydeden Çelik, okul vakıflarının devre dışı bırakılacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 12 genel müdürünün Balıkesir'de incelemeler yaptığını anlatan Çelik, "Okul öncesinden yüksek öğretime, özel eğitimden personele kadar bütün birimlerin başında olan arkadaşlarımız, Balıkesir ve ilçelerinde 2 gün boyunca bir tarama yaptılar. Arkadaşlarımız bizzat yerinde inceleme yaparak, yaşanan eksiklik ve aksaklıkları tespit etmek istediler. Esas gayemiz, Balıkesir'deki eğitimi check-uptan geçirmektir. Arkadaşlarımız bu yaptıkları incelemelerin sonucunda bize intibalarını aktaracaklar. Bununla ilgili milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla bir değerlendirme yapacağız. Burada mahallinde çözülebilecekleri burada çözeceğiz, Ankara'ya taşıyarak çözeceğimiz bir konu olursa onu da Ankara'ya götürerek çözeceğiz. Ve bundan sonra bütün illere Milli Eğitim Bakanlığı olarak böyle gidiyoruz. Bunu Sivas'tan başlattık, Uşak ve Denizli'de sürdürdük, bugün de buradayız ve daha sonra Rize ile Erzurum'a gideceğiz. 81 ilimizi bu şekilde tarayarak, eğitim meselelerine sadece Ankara'da kağıt üzerinde değil, bizzat olay mahallinde çare bulacağız" diye konuştu.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber