Danıştay'a süper hizmet binası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay Başkanlığının Eskişehir yoluna yapılması planlanan yeni hizmet binası için mimari proje yarışması sonuçlandı. Komplekste hangi üniteler yer alacak? Danıştay Başkanlığının Eskişehir yoluna yapılması planlanan yeni hizmet binası için mimari proje yarışması sonuçlandı.

Danıştay Genel Sekreteri Taci Bayhan, AA muhabirine Danıştay'ın yeni hizmet binası hakkında bilgi verdi.

Bayhan, idari yargının en yüksek organı Danıştay'ın, Ankara'nın en yoğun semtlerinden Kızılay'da bulunduğunu, bunun birçok sorunu beraberinde getirdiğini ifade etti.

Binanın konumu nedeniyle güvenlik ve otopark sorunu yaşadıklarını anlatan Bayhan, binada, 15-20 metre karelik odalarda 4 hatta 5 hakimin birlikte çalıştığını, yeni hizmet binasına duyulan ihtiyacın artık ertelenemez nitelik kazandığını kaydetti.

Eskişehir yolu Lodumlu mevkinde yapılması planlanan Danıştay Başkanlığı hizmet binasının arsa işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 62 bin 310 metrekarelik alana yapılacak projenin belirlenmesi için yarışma açtıklarını anımsatan Bayhan, yarışmaya katılan 64 proje arasından birinciliği Mimar Cem Açıkkol'un hazırladığı projenin kazandığını bildirdi.

Bayhan, böylece hem Danıştay için en uygun projenin belirlendiğini hem de günün mimarlık, mühendislik, sanat anlayışı, işletme ve güzel sanatları teşvik amacının gerçekleştirildiğini söyledi.

-''BAŞBAKAN ERDOĞAN'A BİLGİ VERDİK''-

Taci Bayhan, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını, görüşmede, Erdoğan'a, yeni bina hakkında da bilgi verdiklerini söyledi.

Danıştayın yeni binasıyla ilgili arsa tahsisi, planı, proje yarışması, seçilen proje ve binanın maliyeti hakkında bilgi sunduklarını belirten Bayhan, seçilen projenin örneklerini Erdoğan'a gösterdiklerini kaydetti. Bayhan, Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili gerekli desteği sağlayacağını dile getirdiğini aktardı.

Danıştayın 2009 bütçesi içinde yeni bina için yaklaşık 20 milyon YTL ödenek ihtiyacı bulunduğunu ve bunu Erdoğan'a ilettiklerini kaydeden Bayhan, rakamın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce belirlendiğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, ''ihtiyaç duyulması halinde 2009 içinde bu rakamın artırılabileceğini söylediğini'' ifade eden Bayhan, Erdoğan'ın, Danıştayın yeni binası konusunda çok olumlu yaklaştığını ve desteklediğini, projeyi de beğendiğini ifade etti.

-PROJE-

Yarışmada birinciliği kazanan projeyle ilgili bilgi veren Bayhan, projede, üyelerin yanı sıra tetkik hakimi ve savcıların odalarının tek kişilik planlandığını bildirdi.

Projenin tüm ihtiyaçlarına cevap vereceğine inandıklarını dile getiren Bayhan, proje kapsamında, daireler ve kurulların bir arada düşünüldüğünü, kompleks içinde kreş, spor salonu, sağlık birimi gibi sosyal tesislerin bulunduğunu anlattı.

Her katta bir daire şekilde düzenleme yapıldığını belirten Taci Bayhan, 3 duruşma salonu, genel kurul salonu, 1 konferans salonu ile İdari Dava Daireleri Kurulu ve Vergi Dava Daireleri Kurulu için ayrı salonların planlandığını ifade etti.

Otopark sorunun kökten çözüleceğini belirten Bayhan, hem kapalı hem de açık otopark bulunacağını, binanın akıllı bina olarak tasarlandığını söyledi.

Proje yatırım maliyetinin 2009 rakamlarıyla daha sonra tekrar belirleneceğini vurgulayan Bayhan, 2008 rakamlarına göre proje toplam maliyetinin 112 milyon 500 bin YTL olarak hesaplandığını kaydetti.

Danıştay Genel Sekreteri Bayhan, yeni hizmet binasının temelini 2009 yılında atmayı, 2 yıl içinde bitirerek taşınmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber