Şehit uzman çavuş Şükrü Özyol'a veda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde dün güvenlik güçlerine açılan taciz ateşinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Özyol'un cenazesi memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Koyulhisar'a bağlı Çukuroba köyünde dün saat 12.30 sıralarında devriye gezen jandarma aracına dönüşte taciz ateşi açılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Özyol'un (38) cenazesi gece Sivas'tan yola çıkarak sabah saatlerinde Çorum'a getirildi.

Şükrü Özyol için cuma namazından sonra Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte tören düzenlendi.

Törene, Özyol'un ailesi, yakınları, Çorum Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Jandarma Genel Komutanlığında görevli Tuğgeneral Tunay Bilgen ve Tuğgeneral Ali Lapanda, Ak Parti Çorum milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş ve Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Derviş Günday ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören alanına getirilen şehit Özyol'un naaşına babası Bekir, annesi Emine, eşi Yasemin, oğlu Melihşah, kızı Nilsu ve diğer yakınları sırayla sarıldı. Şehit Özyol'un oğlu Melihşah'ın Türk bayrağını sırtına astığı ve babasının üniformasını elinden bırakmadığı gözlenirken, eşi Yasemin de eşinin üniformasına sarılarak uzun süre ağladı.

Törende, bir konuşma yapan Çorum Garnizon Kamutanı Jandarma Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Türk vatanının bin yıllık geçmişinde vatanın bütünlüğünü korumak uğruna ?tertemiz alnından vurulup, bu topraklar için toprağa düşmüş? sayısız kahramanların olduğunu söyledi. Bölük, ?Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğü, vatan uğrunda gözünü kırpmadan ölüme giden kahramanlar sayesinde şimdiye kadar muhafaza edilmiş ve ilelebet muhafaza edilecektir? dedi.

Konuşmaların ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Özyol'un naaşı şehitlikte toprağa verildi. Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Sungurlu ilçesine bağlı Arifegazili Beldesi nüfusuna kayıtlı olan Şükrü Özyol'un evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Özyol ailesinin 4 çocuğundan biri olan Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Özyol'un emekli olmasına 2 yıl kaldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber