Ankara-Eskişehir hızlı tren hattı bu yıl sonuna kadar açılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir arası hızlı tren hattının bu yıl sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Yıldırım, Kartaltepe Mehmetçik Anıtı açılış töreninde, basın mensuplarının Ankara-Eskişehir arasında hızlı trenle ilgili sorularını cevapladı. Yıldırım, hattın devreye girmesiyle Türkiye'nin hızlı trene sahip Avrupa'da 6., dünyada ise 8. ülke olacağına işaret ederek, hatla ilgili test çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Yıldırım, hızlı trenin emniyetli bir şekilde sefere başlaması için çok sayıda testin yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Yıldırım, demiryollarını öncelikli olarak ele aldıklarını ve hızlı tren projesini başlattıklarına işaret ederek, "Büyük Atatürk'ün demiryollarını gerçekleştirme vasiyetini bu projeyle gerçekleştiriyoruz." dedi. Polatlı'nın bir demiryolu kavşağı haline geldiğinin altını çizen Bakan Yıldırım, Ankara-Eskişehir hızlı tren hattına ilave olarak, Ankara-Konya hızlı tren varyant inşaatına başlandığını ifade etti.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ile ilgili bazı iddiaların olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Yıldırım, "İddia eden sizsiniz. İddiayı soran da sizsiniz" şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber