KESK'ten zamma evet diyen Kamu-Sen ve Memu-Sen'e sert tepki

Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Sami Evren, memur zammı konusunda hükümetle uzlaşan Kamu-Sen ve Memur-Sen'e sert tepki gösterdi. Evren, ?5 YTL daha fazla sendika ödentisi alabilmek için kamu emekçilerini yoksulluğa mahkum eden Konfederasyonlara gereken cevabı kamu emekçileri verecektir? dedi.

-Memura dayatılan günlük 1 YTL'lik zam oranının meşru olmadığını kaydeden Evren, ?bu gayri meşruluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz? dedi.

-KESK Genel Başkanı Sami Evren, memur zammı konusunda hükümetle uzlaşan Kamu-Sen ve Memur-Sen'e sert tepki gösterdi. Evren, ?5 YTL daha fazla sendika ödentisi alabilmek için kamu emekçilerini yoksulluğa mahkum eden Konfederasyonlara gereken cevabı kamu emekçileri verecektir? dedi. Memura dayatılan günlük 1 YTL'lik zam oranının meşru olmadığını kaydeden Evren, ?bu gayri meşruluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz? dedi.

Evren yaptığı yazılı açıklamada, ?kamu emekçilerinin taleplerinin karşılanması mümkün olmadığı için terk ettikleri toplu görüşme masası'nda hükümetle Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen arasında mutabakat sağlandığını hatırlattı. Sağlanan mutabakata göre, kamu emekçilerine ilk altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay içinse yüzde 4.5 oranında zam yapılacağını belirten Evren ?görüşmelerin başlangıcında ?insanca yaşayabilecek ücret' ve ?büyümeden pay istiyoruz' diyerek masaya oturan her iki konfederasyon, hükümetin en düşük düzeydeki kamu emekçisine ilk altı ay 32 YTL, ikinci altı ay ise 37 YTL zam önerisine imza atmışlardır. Bu rakamlar insanca yaşayabileceğimiz ücret düzeyinin çok gerisindedir. Günlük 1 YTL'lik artış anlamına gelen bu zam, kamu emekçilerinin yaşadığı yoksullaşmanın süreceğini göstermektedir. Bu rakamlar, büyümeden payımıza düşeni vermemekte, enflasyon oranını bize dayatmaktadır? dedi.

Hükümetin 2006 yılından bu yana, ücretleri baskı altına alabilmek için enflasyon hedefi uygulaması yaptığını ve kamu emekçilerine yapacağı zamları da buna göre belirlediğini ifade eden Sami Evren, ?2009 yılında hedeflenen yüzde 7,5 enflasyonun tutmayacağı en iyimser ihtimalle yüzde 15 düzeyinde enflasyon gerçekleşeceği aşikardır. Tüm ekonomik göstergeler bu doğrultudayken yüzde 8,5'lik maaş zammı öneren hükümet ve bunu kabullenen Konfederasyonlar, kamu emekçilerini yoksulluğa mahkum etmek istemektedir? dedi.

-?ZAMMI YÜZDE 5 YTL FAZLA SENDİKA ÖDENTİSİ ALABİLMEK İÇİN KABUL ETTİLER?-

Evren, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'i kamu emekçilerinin değil hükümetin temsilcisi gibi konuşmakla suçladı. Evren şunları söyledi:

?Görüşme masasına, ?taban aylığa 200 YTL seyyanen zam, yüzde 10 maaş artışı talebiyle oturan Kamu-Sen ve ?taban aylığa 30 YTL seyyanen zam, 100 YTL ek ödeme, yüzde 12 maaş artışı' talebiyle oturan Memur-Sen ne oldu da yüzde 4+4,5 artışa ikna oldular? Masadaki konfederasyonları yüzde 8,5'lik zamma ikna eden şey, sendika ödentisine getirilen yüzde 100'lük artış olmuştur. Geçtiğimiz yıl mutabakat metni altına imza atmadıkları için alamadıkları bu yüzde 100'lük artışı alabilmek için bu yıl mutabakat metninin altına imza atmışlardır. 5 YTL daha fazla sendika ödentisi alabilmek için kamu emekçilerini yoksulluğa mahkum eden Konfederasyonlara gereken cevabı kamu emekçileri verecektir. KESK'in sefalet zammıyla uzlaşması mümkün değildir, IMF bütçesiyle uzlaşması mümkün değildir. Kamu emekçilerini yok sayan toplu görüşme masası da, oradan çıkan mutabakat da, bizlere dayatılan günlük 1 YTL'lik zam oranı da meşru değildir. Bu gayri meşruluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber