Görevde yükselme sınavı açılması için vekile mektup yazdılar

Haber Giriş : 11 Kasım 2004 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum yapan: Eğitim Çalışanları

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda çalışan hizmetliler; Milli Eğitim Komisyonu üyesi Gümüşhane Milletvekili Temel YILMAZ' a mektup yazarak kurum içi görevde yükselmelerin açılması için yardım istedi. Mektubun metni;

Sn: TEMEL YILMAZ

Gümüşhane Millet Vekili

Sayın Vekilim;

Bir sorumuz ile ilgili yardımcı olursunuz ümidiyle size yazmaya karar verdik. Umarız ümidimiz boşa gitmez ve yardımcı olursunuz. Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan ve 17 yıldır görevde yükselmeyi bekleyen Hizmetli ve Şoför kadrolarındaki personelleriz. Sadece Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 183 kişi, görevde yükselme ile ilgili sınavı bekliyoruz. Türkiye genelinde baz alırsak 8.000 civarında personel eder. Bu konu ile ilgili mutlaka İlinizden de talep gelmektedir.

Sayın Vekilim; Seçimlerde AK Parti Millet Vekili adayımızın kazanamaması nedeniyle maalesef sahipsiz kaldık. Bu nedenle sizden yardım etmenizi diliyoruz.

2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bir olumlu gelişme yapılarak 2001/29 nolu genelge yayımlandı. Görevde yükselme sınavı ile ilgili bu genelgenin iş takviminde 2001 yılı Eylül ayına kadar atamaların yapılacağı yazılı olmasına rağmen, malesef DSP hükümetinin bir seçim yatırımı olması gerek ki, hala sınav açılacak diye beklemekteyiz. Bu konu ile ilgili Bakanlığımız Mevzuat Dairesi Başkanlığı 3 yıldır çalışmalar devam ediyor demekle yetiniyor. Bu nedenle onlarca kurumun başarılı personeli kurum değiştirerek diğer kurumlara geçip orada Memur veya Teknisyen gibi kadrolara 1 yıl içinde atandılar. Ülkemizde hemen hemen bütün kamu kurumlarında yılda bir kez yapılan kurum içi Memurluk sınavı maalesef bizim Bakanlığımızda benim hatırladığım kadarıyla 17 yıldır böyle bir şey olmadı.

Sizden isteğimiz; gerek Milli Eğitim Komisyonunda oluşunuz, gerekse iktidarın Millet Vekili oluşu nedeniyle konunun çözümü için Sayın Bakanımıza veya Personel Genel Müdürümüze gerekli girişimde bulunarak, bizim mağduriyetimizin giderilmesidir. Ben kendim Lise mezunu olduğum halde, biran evvel kadro değiştirmek için Meslek Lisesi Elektrik bölümünü, Ön Lisans Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdim. Şimdi de İşletme 3.sınıf öğrencisiyim. Tahsilimin Memur olmak için yeterli olduğu kanaatindeyim. Boş olan kadrolara dışarıdan KPS ile memur yerleştirilerek ve özelleşen kurumlar, nakillerle doldurularak hakkımızın elinden alınmasına çalışılmaktadır.

Bu vesile ile Mubarek Ramazan Bayramınızı kutlar; Bayramın ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını cenab-ı Allah'tan niyaz eder, bu vesile ile saygılarımı sunarım.

EĞİTİM ÇALIŞANLARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber