Eski SSK müfettişi için müebbedi bozan söz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2008 07:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Evli sevgilisini yatakta öldüren ve ömür boyu hapsi istenen kadının cezası, bir söz nedeniyle 15 yıla indirildi. Mahkeme ?Ne evlenmesi, biz gerilla usulü vurkaç taktiği yapıyoruz? sözlerini tahrik saydı

Antalyalı restoran sahibi Ahmet Develier'i (52) önceki yıl tabancayla öldüren eski SSK Müfettişi Gülay Çetin (43) ?kasten adam öldürme' suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, öldürenin eylemleri nedeniyle olaydaki ?kışkırtma derecesi'' gözönünde bulundurularak indirimlerle birlikte 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

?EVLİ DEĞİLİM? DEDİ

Evli ve 3 çocuklu sevgilisini yatakta öldüren Çetin hakkında karar duruşması yapıldı. Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Çetin, Develier'in kendisini bekar olarak tanıttığını, 3 yıl evliliğe ikna etmeye çalıştığını, evli olduğunu öğrendiğinde ayrıldığını, ancak Develier'in ilişkilerinin devam etmesi için olay gününe kadar zorladığını ileri sürdü. Mahkeme, Çetin'i önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra, Çetin'in ifadesinde yer alan ve ölen Develier'le girdikleri ilişkinin ardından Çetin'in ?Evlilik ne zaman?? sorusuna verdiği ?Ne evlenmesi, biz gerilla usulü vurkaç taktiği yapıyoruz? yanıtını ?tahrik' kabul ederek, cezayı 15 yıla indirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber