Fortis artık devlet bankası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2008 08:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BELÇİKA, Hollanda ve Lüksemburg'un hafta başında 11.2 milyar euro sermaye aktararak iflastan kurtardığı Fortis'in ABN Amro dahil Hollanda faaliyetlerinin, Hollanda hükümetine 16,8 milyar euroya satılacağı açıklandı. Hafta başındaki kurtarma operasyonunda Fortis'e Belçika, 4.7 milyar euro, Hollanda, 4 milyar euro ve Lüksemburg da 2.5 milyar euro sermaye eklerlerken her 3 ülkedeki Fortis iştiraklerinin yüzde 49 hissesi kamuya geçmişti. Belçika Başbakanı Yves Leterme, kararının, Fortis'in sermaye yeterliliğinin sürmesi için alındığını söyledi.

Satış Hollanda faaliyetleriyle ilgili

AVRUPA'dakİ satış operasyonunun ardından Fortis Türkiye şu açıklamayı yaptı: ?Satış işleminin, sermaye yapısını güçlendirmek dışında Fortis'in Türkiye de dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki faaliyetlerine bir etkisi olmayacak. Satış, sadece Hollanda operasyonlarını içermektedir. Fortis Türkiye'nin, % 94.12 oranında hissesi, Belçika Hükümeti'nin

% 49'una sahip bulunduğu Fortis Belçika'ya aittir. Fortis Türkiye, ülkemizdeki tüm bankaların çalışma koşullarını düzenleyen ve denetleyen BDDK'nın koyduğu kural ve yönetmelikler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber