Polis okulu aracına bombalı saldırı... 5 polis şehit oldu, 20 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atalay: Diyarbakır'da 5 şehidimiz var

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan saldırıda 5 kişinin öldüğünü, bunlardan birinin servis şoförü olduğunu söyledi.

TBMM Kulisinde gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Atalay, polis meslek yüksekokulunun servis aracına saldırı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Benim Vali ve Emniyetten aldığım bilgiye göre, çapraz ateşe tabi tutuluyor. Ayrıca el bombaları da var. Ama onlar pek patlamamış. Önce yaralılarımız vardı, zaman geçtikçe yaralılarımızdan bazılarını maalesef kaybettik. Şu ana kadar gelen haber, 5 şehidimiz var. Yaralılarımız var halen, ameliyatta olan...Toplam 19 ama bunlar içinde şehit olanlar var. Şu anda bir tane yine, ameliyatta ağır yaralımız var. Ondan da korkuyoruz doğrusu."

Atalay, "Saldırıyla ilgili ayrıntılar belli oldu mu?" sorusuna, "Tabi çalışıyoruz üzerinde. Biz de hemen Diyarbakır'a gidiyoruz, Tarım Bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte. Olay yerinde de incelemelerde bulunacağız. Acıları paylaşacağız. Acımız büyük" karşılığını verdi.

Bir gazetecinin "Yakalanan var mı?" sorusuna üzerine Atalay, "Eşkal belirleme, tespitler var. Üzerinde çalışılıyor, ama izin verirseniz o boyutu üzerinde bir şey söylemeyeyim. O boyutu üzerinde fazla bir açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

Ölenlerden birinin servis şoförü olduğunu kaydeden Atalay, "İsimleri şu anda açıklamıyorum arkadaşlar" diye konuştu.


- Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik silahlı saldırıda şehit olanların sayısı 4'e yükseldi.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda çalışan memurları taşıyan servis otobüsüne Azizye Mahallesi'nden geçerken kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda şehit olanların sayısı 4'e yükseldi. Olayda yaralananların sayısının ise 20'ye yükseldiği bildirildi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırının gerçekleştiği bölgede patlamamış bir de el bombası bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, olay yerine gelerek, incelemede bulunduktan sonra yaralıları hastanelerde ziyaret ettiler.

Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için olay bölgesinde operasyon başlatırken, bölgedeki şüpheli kişi ve araçlar üzerinde de arama yapılıyor. Operasyona iki polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Saldırganların olayda kullandığı tahmin edilen kırmızı renkli otomobil aranırken, saldırganlardan ikisinin eşkalinin belirlendiği öğrenildi.


- Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre, 4 polis memuru şehit oldu 14 kişi yaralandı.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda çalışan memurları taşıyan servis otobüsü, Azizye Mahallesi'nden geçerken, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahla tarandı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 polis şehit oldu, 14 kişi yaralandı.

Diyarbakır Gaffar Okan Polis Meslek Yüksek Okulu aracına bombalı saldırı düzenlendi. Silvan yolu Seyrantepe mevkiindeki saldırıda çok sayıda yaralının olduğu bildirilirken, polis basın dahil olay yerine hiç kimseyi yaklaştırmıyor.

Ayrıntılar geliyor...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber