Eğitim-Sen: Yargıtay'ın tavrı düşündürücü

Haber Giriş : 17 Kasım 2004 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yerel mahkemenin sendikalarının kapatılması davasının reddi yönündeki kararın Yargıtay tarafından bozulmasıyla ilgili olarak, ?Yargıtay'ın önünde yığınla dosya varken 13 günde karar verilmesi düşündürücüdür? dedi.

Dinçer, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ankara 2. İş Mahkemesi'nin Eğitim-Sen'in kapatılması davasını reddetme kararının Yargıtay tarafından bozulduğunu anımsatarak, davanın karar gereği Ankara 2. İş Mahkemesi'nden yeniden görüleceğini belirtti.

?Yargıtay'ın önünde yığınla dosya varken, 13 günde karar verilmesi düşündürücüdür? diyen Dinçer, ?Dinamik ve mücadeleci kimliğiyle ön plana çıkmış olan Eğitim-Sen'in kapatılması için bu kadar çok çaba harcanması bize göre son derece anlamlıdır? şeklinde konuştu.

Sendikalarının kapatılmasının istenmesini Türkiye'de demokratikleşme sürecinin ciddi anlamda kesintiye uğratılması anlamına geldiğini savunan Dinçer, şöyle devam etti:

?Bir taraftan demokratikleşme adına insan hak ve özgürlükleri adına peş peşe yasal değişiklikler yapılıp demokratikleşiyoruz nutukları atılırken, diğer taraftan Türkiye'deki demokrasi mücadelesinin en önemli parçalarından birisi olan Eğitim-Sen'in kapatılmak istenmesi endişe vericidir. Yargıtay'ın bozma kararının 17 Aralık AB müzakere süreci öncesinde alınmış olması Eğitim-Sen üzerinde bir takım hesapların yapılmak istendiğini göstermektedir.?

Dinçer, davanın artık sadece Eğitim-Sen'in kapatılma davası olmaktan çıktığını belirterek, ?Avrupa ve dünyadaki emekten yana dostlarımıza açılan kapatma davası karşısında acil eylem çağrısında bulunuyoruz? dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber