1 Kasım 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Kasım 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EKREN, 2009 PROGRAMINI ANLATIYOR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Yeni Başbakanlık Binası'nda yapacağı basın toplantısında, 2009 Programı, genel ekonomik hedefler ve yatırımları anlatıyor. Ekren, toplantının ardından programı anlatan özel bir sunum da yapıyor. (Saat: 10.00)

-ERDOĞAN VAN'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış, temel atma ve TOKİ anahtar teslim törenine katılıyor.

-Başbakan Erdoğan daha sonra AKP Van Merkez İlçesi Kongresi'ne katılıyor. (Saat: 12.30-14.15/16.00-17.15)

-CHP'DE İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

-CHP'de yerel seçimler öncesinde parti tüzüğü ve programında yapılacak değişiklikler ve yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili olarak İl Başkanları CHP Genel Merkezi'nde toplanıyor. (Saat: 11.00)

-SHP GENEL BAŞKANI KARAYALÇIN ?SEÇİMLERE DOĞRU YEREL YÖNETİMLER VE SOLDA BİRLİK? TOPLANTISINDA

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, SODEV tarafından Vedat Dalokay Nikah Salonu'nda düzenlenecek olan ?Seçimlere Doğru Yerel Yönetimler ve Solda Birlik? konulu toplantıya katılarak bir konuşma yapıyor. (Saat: 14.00)

-DP İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

-DP İl Başkanları, DP 9. Olağan Büyük Kongre öncesinde DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında İçkale Otel'de toplanıyor. (Saat: 12.00)

-TRT ÇOCUK YAYINA BAŞLIYOR

-TRT'nin çocuk kanalı TRT Çocuk, yayına başlıyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, yeni kanalın açılışı nedeniyle İstanbul Ulus Kuruçeşme Stüdyoları'nda bir kokteyl veriyor. (Saat: 12.00/14.30)

-YILLIK DIŞ TİCARET AÇIĞI 75.6 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ

-Ağustos sonu itibariyle 75 milyar 987 milyon dolar olan yıllık dış ticaret açığı, aylık ihracat artışının açık farkla ithalat artışının üzerinde gerçekleştiği ve aylık dış ticaret açığının geçen yıla göre gerilediği Eylül sonunda 75 milyar 609 milyon dolara indi.

-Eylül sonu itibariyle son bir yılda 136 milyar 287 milyon dolarlık ihracat, 211 milyar 896 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirildi, dış ticaret hacmi 348 milyar 184 milyon dolara ulaştı.

-RTÜK ÜYESİ SEVİNÇ: ?AKMAN DOĞAN GRUBU İÇİN YAYINLARI DURDURMA TALEBİNDE BULUNDU?

-RTÜK'ün CHP'li Üyesi Şaban Sevinç, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, izinsiz yayınlarla ilgili olarak 22 Ekim'de yapılan Üst Kurul toplantısında Digitürk ve Türksat'taki toplam 17 izinsiz yayını görmezden gelerek sadece Doğan Medya Grubu'na ait olan 11 izinsiz yayınla ilgili olarak yayınları durdurma talebinde bulunduğunu söyledi. Sevinç, kendisinin itirazı ve bu itiraza Üst Kurul Üyeleri Taha Yücel ile Hülya Alp'in de destek olması üzerine, konunun bir hafta sonraya ertelenerek, 27 Ekim'deki toplantıda ele alındığını kaydetti.

-YARGITAY: "PERUK ÇEKİP, ALAY ETMEK HAKSIZ TAHRİK NEDENİ"

-Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kız kardeşinin peruğunu çekerek alay eden, ailesini darp eden ve işçilerine hakaret eden kişiyi bıçakla öldüren sanığın haksız tahrik altında kaldığına ve üst sınır yerine alt sınırdan ceza verilmesi gerektiğine karar verdi.

-İZMİR SULH CEZA MAHKEMESİ "ALO 155"E YAPILAN İHBARI DELİL SAYMADI

-İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi, İzmir'de görev yapan Avukat Senih Özay hakkında; polis imdat hattına yapılan bir ihbarla, arabasıyla seyir halindeyken gazete okuduğu bildirildi. İhbarı alan trafik polisleri, Özay hakkında trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü iddiasıyla idari para cezası kesti. Özay, idari para cezasının iptali talebiyle dava açtı. Mahkeme, emsal bir karara imza atarak, idari para cezasının iptaline hükmetti.

-Mahkeme, araç sürücüsünün trafik güvenliğini ihlal ettiğinin trafik polisi tarafından tespit edilmediğine, soyut beyan esas alınarak ceza tutanağının tanzim edilmesinin hukuka olan inancı sarsacağına dikkat çekerek, "Delilin, mahkumiyete esas alınabilmesi için ciddi, inandırıcı ve samimi olmasının gerektiği, 155 imdat merkezi bant kaydında ihbarın bulunmasının da sonucu değiştirmeyeceği anlaşılmakla talebin kabulüne karar verilmesi sonucuna varılmıştır" dedi.

-ÖĞRETMENLERDEN BAKAN ÇELİK'E ŞOK ANKET

-Öğretmenlerin Gözü Kulağı? sloganı ile yayın yapan ?www.memuruz.net? tarafından öğretmenler arasında yaptığı geniş katılımlı ankete sonuçlandı. 58 bin öğretmenin katıldığı anketten öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i ?Bakan? olarak görmek istemediği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber