Kayseri, Sivas, Adıyaman, Çorum, Zonguldak ve Aksaray'da okullar cuma günü tatil

Haber Giriş : 25 Kasım 2004 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı ile birlikte 50 köy yolu ulaşıma kapanırken, Köy Hizmetleri 7 ayrı ekiple kapanan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Kayseri ve bağlı ilçelerinde bütün ilk ve orta dereceli okulların 26 Kasım Cuma günü (yarın) 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Kar yağışı ve tipi şehirlerarası ulaşımı da olumsuz etkilerken, Kayseri-Malatya, Kayseri-Sivas ve Kayseri-Adana karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erciyes-Kayseri yolu ulaşıma kapanırken, Karayolları ekipleri burada çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Kayseri ve bağlı ilçelerinde bütün ilk ve orta dereceli okulların 26 Kasım Cuma günü (yarın) 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Yoğun kar yağışı kış turizmcilerini de sevindirirken, Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 50 cm'ye ulaştığı öğrenildi.


Aksaray'da, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. Aksaray Valiliği'nin kış şartları nedeniyle aldığı karara göre, Cuma günü tatil olan okullarda eğitim ve öğretime Pazartesi günü devam edilecek.
Kar ve tipi nedeni ile Sivas, 16 ilçe ve tüm köylerde 1 gün süre ile eğitime ara verildiği bildirildi. Konu hakkında Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar ve tipi nedeni ile Sivas merkez, 16 ilçe ve bunlara bağlı tüm köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi. Kar yağışının devam etmesi durumunda tatil süresinin uzayabileceği de kaydedildi. Bu arada Sivas-Erzincan, Sivas-Malatya, Sivas-Gürün arasındaki karayolunun henüz araç trafiğine açılmadığı bildirilirken, bin 100'ün üzerinde köy yolunun da kapalı olduğu bildirildi.
Zonguldak'ta yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle, taşımalı eğitim yapan okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı beklendiğinden, il merkezine ve beldelere taşınan öğrencilerin sıkıntı yaşamamaları amacıyla, yarın taşıma merkezi köylerdeki ilköğretim okullarında eğitime ara verildiğini söyledi. Girgin, il merkezindeki eğitim ve öğretime ise devam edileceğini kaydetti
Çorum'da dün geceden beri aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezine bağlı köylerdeki ilköğretim okulları yarın bir gün süreyle tatil edildi. Konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, "Çorum merkeze bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ile Çeşmeören YİBO hariç birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulları ve Çorum il merkezinde taşımalı eğitim yapılan 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, yoğun kar nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 26 Kasım 2004 Cuma günü bir gün süreyle tatil edilmiştir" dedi.
Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçede okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Arapgir, Pütürge ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların 1 günlüğüne tatil edildiği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kaymakamlıkların aldığı kararla 3 ilçede 26 Kasım Cuma günü okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Bu arada, Malatya'daki şehirlerarası kara yollarının ulaşıma açık olduğu bildirildi.
Soğuk hava koşulları nedeniyle Adıyaman merkez ve 7 ilçesinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Edinilen bilgiye göre, Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Adıyaman merkez, Besni, Tut, Gölbaşı, Gerger, Kahta, Sincik, Çelikhan ilçelerinde ilköğretim ve lise okulları 1 gün süreyle tatil edildi. Yetkililer, eğitim ve öğretime Adıyaman'ın Samsat İlçesi ve ilçeye bağlı köylerde devam edileceğini söyledi.

İha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber