Okul müdürlerine drama eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2008 10:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara'daki okul müdürlerinin drama eğitimi alacağını bildirerek, ''Eğitime katılanlar, kimi zaman veli, öğrenci, kimi zaman da öğretmen olarak okulda karşılaştıkları tavırları dramatize edecekler'' dedi.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, drama eğitimi için 40 formatör rehber öğretmen yetiştirildiğini belirterek, bu formatörler tarafından Ankara'daki okul idarecilerine drama eğitimi verileceğini bildirdi.

Bu eğitimin kişisel eğitim niteliğinde olduğunu belirten Aydoğan, ''Eğitim, okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, yaklaşık 3 bin 500 idareciye verilecek'' diye konuştu.

İlçe merkezlerinde drama eğitimi vermeye uygun ortam oluşturduklarını ifade eden Aydoğan, verilecek eğitimin empatik bir eğitim olduğunu, olayların dramatize edileceğini söyledi. Aydoğan, eğitim alacakların rahat kıyafetlerle derslere katılacağını söyledi.

''BU FARKLI BİR EĞİTİM''

Kamil Aydoğan, ''Örneğin eğitime katılanlar 'veli' olarak okula gelecekler, okulda karşılaştıkları tavırlar orada dramatize edilecek. İnsanlar 10-15 günlük eğitim süresince her türlü problem sahibi insanın yerine kendisini koyarak eğitim görecek. Kimi zaman öğrenci, veli, engelli, kimi zaman da yönetici, öğretmen olacaklar. Böyle bir eğitim verilecek'' dedi.

Bu eğitimin İzmir Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde İzmir'de uygulandığını anlatan Aydoğan, ''Kıdemli idareciler ilk bir gün tepki koydular. Ama ikinci gün yüzlerce tebrik mesajları geldi. 'İyi ki böyle bir eğitim verdiniz. Ben ilk defa müdürlüğü tattım, anladım' diyenler oldu. Drama eğitimi yaşayarak, uygulayarak olan bir eğitim. Bu gerçekten gerekiyordu. Şu anda Ankara'da da uygulama aşamasına geldik'' şeklinde konuştu.

Bu fikrin İzmir'de rehber öğretmenlerin talebiyle ortaya çıktığını vurgulayan Aydoğan, bu eğitimin uygulanması için kendisinin de öncelerde çekince yaşadığını söyledi.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Aydoğan, ''Çünkü bu farklı bir eğitim. 'Bu genç rehber öğretmenler etkili olur mu?', 'Müdürler bu öğretmenleri dinler mi?' gibi kaygılar vardı. Ama cesaret ettik ve uyguladık. Çok olumlu bir sonuç aldık''diye konuştu.

DRAMA EĞİTİMİ NEDİR?

Drama eğitimi, doğaçlama, rol oynama gibi tiyatro ya da drama tekniklerinden yararlanılarak, bir grup çalışması içinde, bireylerin bir yaşantıyı, bir olayı, bir fikri, kimi zaman bir soyut kavramı ya da davranışı anlamlandırması, canlandırmasıdır.

Drama çalışmaları kişinin bağımsız davranmasını, hoşgörülü, demokratik ve yaratıcı biri olmasını sağlar. Hayal gücünü, iş birliği yapabilme özelliğini geliştirir, sosyal ve psikolojik duyarlılık yaratır, bir kişinin kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak, olaylara onun bakış açısıyla bakmasına, o kişinin duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlamasına ve hissetmesine olanak tanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber