EGO pasosundan çıkar sağlamaya çalışan yöneticiler var

Haber Giriş : 29 Kasım 2004 06:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haberi gönderen: Ulaş

EGO PASOSU KAÇ PARA?

Ankara ilinde metro ve belediyeye ait otobüslere öğretmen ve öğrenciler indirimli bilet kullanarak binmekteler. Bu nedenle de EGO'dan paso almaları gerekiyor. Bu günlerde okul idareleri öğrenci ve öğretmenlerden para toplayarak EGO'dan pasoları alıp toplu bir şekilde dağıtımını yapıyor. Toptan halledilmesi sonucunda emek ve zamandan kazanç sağlanması söz konusudur. Bu nedenle de bu işi doğru dürüst yapanlara teşekkür etmek gerekir. Pasonun her yıl yenilenmesi gerekiyor. Öğrenci pasosu için bazı okullar 10.000.000 Tl. toplarken bazı okullar 12.500.000 T.L, bazı okullarda 15.000.000T.L topladıklarını öğrendim. Ne de olsa pasoyu almak bir zorunluluk. Almadan indirimli bilet kullanamazsınız.O halde bu fırsat değerlendirilmeli. Bazı okul idareleri pasoyu fırsat bilerek okulun para ihtiyacını çözümleme sevdasına girişmişler. Sanki paso verme işini okul idareleri yapıyormuş gibi. Gerçek fiyatın üzerine %50 ye varan zamlar yapmışlar. Bu durum EGO'yu da ilgilendirir.Öğrencilere pasoyu EGO 15.000.000 T.L'ye satıyor diye bilgi veriliyormuş. EGO'lu yetkililer dağıttığınız pasolara sahip çıkınız...

Şimdi merakımız acaba 10.000.000.T.L toplayan okullarda bu paradan kendilerine pay alıyorlar mı? Pasonun gerçek fiyatı 10.000.000. T.L mi?

Bu nasıl bir eğitim yuvasıdır ki doğruluğun, dürüstlüğün aşılanması gereken bir kurumda öğrencilere yanlış bilgiler verilerek %50 ye varan fazla ücret toplanabiliyor.Eğitimcilerin örnek olması gerektiği yerde eğitimciler 18 yaşın altındaki çocuklara yalan söylemeye çalışıyorlar. Çok yazık...

Paso nedeniyle Batıkent ilköğretim okulunda ve Zübeyde hanım kız meslek lisesinde 15.000.000 T.L para toplandığını bizzat öğrencilerinden öğrendim. Diğer okulların kaç para topladığı ise anladığımız kadarıyla idarecilerin insafına kalmış. Mal ve hizmet üretiyormuş gibi okulları ticarethaneye çevirerek EGO pasolarına hiç hakları olmadığı halde %50 zam yapan idarecilerimize ne diyelim???

28.11.2004 tarihinde Batıkent Mobil Lisesinde veli toplantısı yapılmış. Velilere konferans okulun ihtiyaçları anlatılmış. Bu ihtiyaçların karşılanması için de velilerden 25.000.000.T.L para istenmiş. Okulun bulunduğu çevrede güvenlik konusunda sorunlar yaşandığı ileri sürülmüş. Ve okul idaresi bu konuda okulun girişine bir güvenlik görevlisi konulmasına karar vermiş. Velilerden güvenlik görevlisi için de para istenmiş. Veliler şaşkın... "Bizi yılda iki kez okula çağırıp onda da para istiyorlar bu işe bir anlam veremedik" diyorlar.

İlgililere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber