4/B'li Öğretmene Nakil Konusunda Bakan Dahil Herkes Yanıltıldı

Bir bakanın özellikle de Milli Eğitim Bakanının binlerce konuyu detaylı bir şekilde bilmesi mümkün değildir. Bu nedenle bakanlar, bürokratların bilgi notlarıyla, yönlendirilir. 4/B'li öğretmenlere de yarı yıl tatilinde nakil hakkı verildiğine ilişkin bilgilendirme sonrasında Milli Eğitim Bakanı da, "kadroluların eş durumu özür ataması nasıl yapılıyorsa sözleşmelilerin de aynı kıstaslarla olacağını" söylemiştir. Ancak yıpranan sadece Milli Eğitim Bakanı olmuştur. Zira yarı yıl tatilinde açık gösteren il sayısı da, açık gösterilen pozisyon sayısı da bir elin parmaklarını geçmemektedir. İşte bir ziyaretçimizin yaşadıkları üzerinden 4/B'li öğretmenin dramı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bizler sözleşmeli öğretmenleriz. Evliyiz, çocuğumuzdan, eşimizden ayrıyız. İçimizden bazı arkadaşlarımız 1.5 yıl bazılarımız 2 yıl bazılarımız daha fazladır evinden ayrı durumda...

AKP hükümetinin göreve geldikten sonra milli eğitim bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik adı altında bir istihdam türü ortaya çıkarmıştır. Bizler de kadrolu arkadaşlarımız gibi KPSS sınavına girmiş, onlardan kontejan azlığı nedeniyle 1-2 soru eksik ya da yanlış yapmışız diye ve bu önemli mesleği de sevmemizden, bakanın her yerde sözleşmelilerle kadrolular arasında hiçbir fark yok demesine aldanarak, tercih yapıp göreve başladık.

Yalnız her içine girdiğimiz gün hep farklılıklarla karşılaştık, bu farklılıkların en önemlileri de özlük haklarımızın kadrolu arkadaşlarımızdan farklı olmasıdır.

Bizler 2007'den beri eşimizden çocuğumuzdan ayrı, aramızda 1000 km mesafe olmasına karşı, görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Fakat ailelerimizden, çocuğumuzdan ayrı olmuyor.

Bizlere yapılan son haksızlık ise eş durumu özür gurubu atamasıdır. Bakan bey bizlerin ve bize sahip çıkan siz değerli büyüklerimizin baskıları sonucu TBMM'de soru önergesine verdiği cevapta sözleşmelilere de eş durumu tayin hakkını verip atamada kadrolularla aynı kıstasları uygulayacağını söyledi. Daha sonra bir TV programında canlı olarak kadroluların eş durumu özür ataması nasıl yapılıyorsa sözleşmelilerin de aynı kıstaslarla olacağını söyledi ve biz bir derin nefes alıp ailelerimize kavuşmak için gün saymaya başladık.

Fakat 2 gün sonra 2009 özür durumu klavuzu yayınlanıp bizlere toplam 43 ilde pozisyon kapalı diye tayin hakkı vermediler ve geriye kalan illerde ise 3-4 açık gösterdiler ve doğru dürüst hiçbirimiz tayin isteyemeyip ailelerimize kavuşamıyoruz. Bırakın batıyı doğuda bile (şanlıurfa, diyarbakır, van, hakkari vb illerde) açık olmadığını söylemekte ve kendileriyle çelişmektedirler. Kadrolular aynı sayfayı açtığında sadece 1 ilde bile 1 branşta 100 lerce açık göstermişler. Bu hak mı adalet mi insanlık mı size söylüyorum.

Hiçbir bakan TV'de canlı söylediği aynı kıstasları uygulayacağım deyip 2 gün sonra tamamen farklı uygulama yaparsa, sizin ekmeğini yediğiniz bu kuruma devlete yöneticilerine güveniniz kalır mı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber