10 dakikalık ameliyata girdi, 4.5 aydır komada

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Şubat 2009 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İZMİR'de doğum sonrası rahim dışında oluşan yırtığın dikilmesi için özel bir hastanede 10 dakika süreceği bildirilen ameliyata alınan 3 çocuk annesi 36 yaşındaki Amine Akbulut, bitkisel hayata girdi.

Duran kalbinin yeniden çalıştırılmasının ardından 4.5 aydır komadan çıkamayan Akbulut'un boğazına nefes alması, midesine de beslenebilmesi için delik açıldı. Yaşadıklarına isyan eden Hasan Akbulut, ?Eşimi hiçbir teste tabi tutmadan ameliyata aldılar, eşim ölmekten beter oldu. Hukuk mücadelesi başlattım? dedi. Ameliyatı yapan kadın doğum uzmanı Meral Tüzener, yaşananların kendisiyle ilgisinin bulunmadığını, anestezik bir durumdan kaynaklandığını ileri sürdü. Anestezi uzmanı Özel Kars ise açıklama yapmadı.

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde yaşayan 3 çocuklu Hasan Abulut'un mutlu yuvası, eşi Amine Akbulut'un rahim bölgesindeki ağrılarla kabusa döndü. Amine Akbulut, ağrılarının durmaması üzerine daha önce de hastası oldukları kadın doğum uzmanı Dr. Meral Tüzüner'e kontrole gitti. Dr. Tüzüner'in kontrolleri sonrasında ağrının, doğum sonrasında oluşan yırtıktan kaynaklandığı ve küçük bir operasyonla geçeceğini söylediği öne sürülen Amine Akbulut, ameliyat olmaya karar verdi.

BİR DAHA KENDİSİNE GELEMEDİ

Geçen 11 Eylül'de Alsancak Semti'ndeki bir özel hastanede Amine Akbulut, ameliyata alındı. Ancak talihsiz kadın operasyon sürdüğü sırada aniden fenalaştı. Nabzı duran Akbulut, sağlık ekibinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü ama bir daha kendisine gelemedi. Ameliyat yerinin dikilmesinin ardından Akbulut, yoğun bakım ünetisine yatırıldı. Aynı hastanede aylar süren tedaviye rağmen durumunda en ufak bir iyileşme olmayan ve hareket edemeyen Amine Akbulut'un, rahat nefes alabilmesi için boğazına, beslenebilmesi için de midesine delik açıldı.

EŞİ İSYAN ETTİ

Eşini kısa süre sonra geleceği söylenen hastane odasında beklerken doktorları karşısında gören Hasan Akbulut, duydukları karşısında büyük şok yaşadığını anlattı. Eşinin 4.5 aydır biran olsun başından ayrılmayan ve çocukları 4 yaşındaki İrem Akbulut, 12 yaşındaki Kadir Akbulut ile 14 yaşındaki Mert Akbulut'u barınmaları için yakınlarının yanına veren üzgün eş, yaşadıklarına isyan etti. Eşinin durumunun gün geçtikce kötüye gittiğini söyleyen Hasan Akbulut, ?Ölmekten beter oldu. Doktorumuz benimle ilgisi yok deyip kenara çekildi. Şimdi hastane odalarında eşimin yeniden hayata dönmesini umutsuzca bekliyorum. Çocuklarım da büyük acı yaşıyor. Bana ameliyatın basit olduğu söylendi, şu yaşadıklarımıza bakın. Sağlık Bakanlığı'na, Cumhuriyet Başsavcılığına, her yere başvurdum, şikayet ettim. Hukusal mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Eşimini, herşeyden önce bir insanı kimse bu hale getirmemeli? dedi.

DOKTOR: KUSURUM YOK

Ameliyatı yapan Dr. Meral Tüzüner, olayda bir kusurunun bulunmadığını ileri sürerek, ?Küçük bir operasyondu. Kürtajda uygulanan gibi küçük bir anestezi uygulandı. Ameliyat sırasında aniden hasta rahatsızlandı ve bu sonuç oluştu. Benim bir kusurum yok. Olay, anastezi sonucu oluşmuş bir durum? dedi.

Anestezi uzmanı Özel Kars ise olayın soruşturmada olduğunu, bu nedenle de yorum yapamayacağını, ancak hastanın tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber