İşçiler eylem yaptı, 350 öğrenci aç kaldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 19:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

HAKKARİ'nin Durankaya Beldesi'nde yaklaşık 350 öğrencinin eğitim- öğrenim gördüğü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda mutfakta çalışan işçiler iş bırakma eylemi yapınca öğle yemeği çıkarılmadı.

Durumun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmesiyle aç kalan öğrencilere birer kek ve meyve suyu verilerek açlıkları giderilmeye çalıştı.

Durankaya YİBO'da mutfak ve temizlik işlerinde çalışan taşeron şirkete bağlı 11 işçi, 2008 yılına ait 2 aylık ücret ve sigorta primlerinin ödenmediğini iddia ederek bugün öğle saatlerinde işi bıraktı. Yemek çıkarılmayınca 350 öğrenci de aç kaldı. Durumu öğrenen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hemen harekete geçerek okula kek ve meyve suyu getirerek öğrencilerin açlığını gidermiş oldu. Olayı duyan Hakkari Valisi Muammer Türker, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'a talimat vererek, ilköğretim müfettişleriyle birlikte beldeye gidip inceleme yapmasını istedi. Bunun üzerine beldedeki okula giden Milli Eğitim Müdürü Bulut ve beraberindeki ilköğretim müfettişleri okula geldi.

Milli Eğitim Müdürü Bulut, Aralık 2008 yılından önce yapılan bir ihalenin iptal edilmesinin ardından 2 aylık ücretlerini alamayan okuldaki işçilerin bu sorununu çözdüklerini belirterek, ?İşçilerin 2 aylık alamadıkları paralarını vereceğiz. Yeter ki bu yavrularımız aç kalmasın. Çünkü onların bizlere emanet edilen geleceğin teminatıdır. Onlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Öğleyin aç kalan öğrencilerimize birer kek ve meyve suyu dağıttık.

Aşçılarımızla görüştük. Onlar da işlerinin başına geçti. Akşam yemeği çıkıyor. Şu an bir sorun yok. Zaten beraberimizde de Hakkari'den 2 aşçı getirmiştik. Sorun çıkması halinde bu aşçılarımız yemek yapacaktı. Bu konuda kusuru bulunan kişiler hesap verecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber