İçişleri Bakanlığı Belediye Başkanı Bozbey hakkında soruşturma başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2009 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'li Bursa Merkez Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında 'görevi kötüye kullanmak ve rüşvet' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Mülkiye başmüfettişleri Bozbey hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı. Müfettişler, konuyla ilgili çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önceki yıl Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "Görevi kötüye kullanmak, Mal veya Hizmet Satımından Kaçınmak" iddiasıyla 11 ay 10 günlük hapis cezasına çarptırılmış, cezası bin 700 YTL paraya çevrilerek ertelenmişti. 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla görülen davadan da 5 ay hapis ve 2 ay 15 gün memuriyetten men cezası alan Bozbey'in bu cezası da ertelenmişti. Bozbey'in halen devam eden 4 ayrı davası daha bulunuyor.

Bozbey, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Ekim 2002'de açılan ve 24 sanığın yargılandığı 'Görevi kötüye kullanmak, Mal veya Hizmet Satımından Kaçınmak' davasında 11 ay 10 günlük hapis cezasına çarptırıldı. 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2006'da açılan ve geçtiğimiz yıl sonuçlanan 'Görevi kötüye kullanmak' davasında ise Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi eski bürokratlarından Ülkü Ö. ve Gülay H., İzmir yolu üzerindeki bir otomotiv şirketine ait işyerinin kaçak olan bölümlerini yıktırmadıkları gerekçesiyle 5 ay hapis ve 2 ay 15 gün memuriyetten men cezasına çarptırılmıştı.

Bozbey'in jipine hacizli olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda el konulurken, şirketlerinin de ekonomik krizde olduğu biliniyor. Halen motosikleti ve araçlarının da hacizli olduğu öne sürülen ve 10 yıldır Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Bozbey hakkında çok sayıda davanın görülmesine devam ediliyor. Bozbey, Mart ve Nisan ayında 4 ayrı davadan hakim karşısına çıkacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 17 Mart'ta 4. Asliye Ceza Mahkemesi 'nde '3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla, 19 Mart'ta 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Mal veya Hizmet Satımından Kaçınmak' iddiasıyla, 1 Nisan'da 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ''Karşılıksız Çek Keşide Etme' suçlamasıyla ve 14 Nisan'da 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber