Memur maaşları konusundaki belirsizlik sürüyor

Haber Giriş : 18 Haziran 2003 05:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur maaşları konusundaki belirsizlik sürüyor
Devlet Bakanı sayın Mehmet Keçecilerin başkanlığında 15/8/2002 tarihinde toplanan toplu görüşme heyeti, maaşlar konusundaki sendikların taleplerinin Cuma günü görüşülmesini karara bağlamıştı. 23/8/2002 tarihinde yapılan ve 9 saatı bulan görüşmenin ayrıntılar için tıklayın.

Bugünkü görüşmelere katılan sendika temsilcilerimizden aldığımız bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kamu İşverenleri adına Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Hazine ve DPT Müsteşarlıkları, Devlet Personel ve Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı ile Kamu İşveren Sendikasından temsilcilerin; sendika ve konfederasyonlardan ise aynı sayıda temsilcinin katıldığı görüşmeler Cuma günü yapılan toplantılar sonucunda da bir noktaya varamadı.

Devlet tarafı kamu görevlilerine 2003 yılı için toplam %20 oranında zam vermek istemekte ve bunun ötesindeki taleplerin karşılanamayacağını ifade etmektedir. Ancak sendika ve konfederasyonlar ise bu talebe karşı çıkmakta ve en düşük memur maaşının 870 milyon lira olması gerektiği belirtmekteler.

Mali konulardaki talepler bir türlü karşılanamadığı için yapılan toplantılarda genel olarak bir sonuç alınamamaktadır. Daha önce bugün görüşüleceği ifade edilen mali konular bir kez daha ertelendi ve Pazartesi gününe görüşülmesi karara bağlandı.

Bugünkü görüşmelerde sadece devlet memurlarının mali ve sosyal hakları konuları dışındaki hususlar görüşüldü. Bu tür talepler yasal düzenleme gerektirdiğinden ve uzun vadede çözümlenebileceğinden toplu görüşme metnine temenniler olarak yer alacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber