ÖSYM'nin Büyük Ayıbı

Haber Giriş : 18 Haziran 2003 05:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM'nin Büyük Ayıbı

KPSS sınavına 517 bin kişi girdi. Devletin alacağı memur adayı sayısı ise sadece 3.594 kişi. Ancak, bu farkı sadece ÖSYM çok iyi görmüşe benziyor. Tüm sınavlarda, kılavuzları ilk gün saat 9:30 itibariyle yayınlayan ÖSYM bu kez kılavuzu internet sitesinden yayınlanmadı. Neden mi? Adaylardan alacağı 3 milyon lira için. Bir devlet kurumu ciddiyetine yakışmayan bu davranışından dolayı ÖSYM'yi protesto ediyoruz. Protesto için Tel:0(312) 298 80 50

Bu yıl KPSS adaylarına bir çok güçlük çıkarıldı. Bunların en büyüğü ise ÖSYM'nin KPSS Tercih Kılavuzunu internetten yayınlamamış olmasıdır. Haberi girmiş olduğumuz saat 22:15 itibariyle hala bu kılavuz internetten yayınlanmamıştır.

ÖSYM toplam kadro adedi 3.594, ancak başmış olduğu kılavuz sayısı onbinlerce olduğundan, kılavuzu bir tüccar mantığıyla adaylara 3 milyon liraya satabilmek için diğer yıllardan farklı olarak bu yıl internete ilk gün koymamıştır. Bu davranış bir devlet kurumu olan ÖSYM'ye yakışmamaktadır.

Eğer kılavuz internetten yayınlanmış olsaydı, adaylar kendi durumlarına uygun kadro olup olmadığını görür, buna göre kılavuz alır veya almazlardı. Ancak kılavuzun yayınlamayarak tüm adayları bu kılavuzu satın almaya zorlamak ÖSYM'ye yakışmamaktadır.

Bir diğer ayıbı ise Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Sayın Tayfun İçli yapmaktadır. Sayın İçli daha önce Devlet Personel Başkanlığında etkin olarak çalışacak bir halkla ilişkiler birimi kurulacağını söylemesine rağmen, bırakın büro açılmasını, ziyaretçilerimizden aldığımız bilgilere göre Devlet Personel Başkanlığı, tüm sorunlar için ÖSYM'ye danışılması gerektiği yazısını kurumun her tarafına asmış durumda.

KPSS Yönetmeliğinin mimarı ve yüzlerce uzman çalıştıran Devlet Personel Başkanlığının bu işin içinden çıkması kabul edilebilir bir şey değildir. Soruyoruz Devlet Personel yetkilileri: ÖSYM yetkilileri hangi teknik bilgiye sahip ki açılan telefonlara cevap verebilsin. 657 sayılı Kanun ve memur mevzuatı konusunda Türkiye'deki en etkin kurum kimdir?

Devlet Personel Başkanlığı kendini yerleştirmelerin dışına çıkardığı için ÖSYM bir çok hata yapmakta ve aç gözlü biri gibi adayların 3 milyon lirasına göz dikmektedir.

Kısacası bu iki kurum KPSS sınavında iyi bir performans veremedi. Protesto ediyoruz.
Sizlerde için Protesto için: 0312 298 8050 nolu telefonu arabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber