Sağlıkcılara 'Ücretsiz yemek', Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2009 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Yataklı Tedavi Kurumları'nda ücretli yemek uygulamasını kaldıran düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

Yataklı Tedavi Kurumları'nda çalışan yüzbinlece sağlık çalışanının beklediği yemek ücreti ile ilgili düzenleme Bakanlar Kurulu'nun imzasına sunuldu.

Sağlık- Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, imzaların tamamlanmak üzere olduğunu ve en kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olacak şekilde yürürlüğe gireceğini söyledi.

Düzenlemenin bir an önce yürürlüğe girmesi için Başbakanlık nezdinde girişimlerini sürdürdüklerini belirten Kaçar, şu anda Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemenin Bakanlar Kuruluna imzasının elden takip edildiğini ve imzaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Ücretli yemek uygulamasının ortadan kalkması için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Kaçar, "Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmelik değişikliğinin ortaya çıkmasının hemen ardından, sendika olarak yürürlük tarihinin 1 Ocak 2008 olması için başvurduk. Böylece bugüne kadar yemek ücreti kesintisi yapılan sağlık çalışanlarının uğradığı hak kaybının telafisini istedik. Şu anda Bakanlar Kurulu'ndan çıkmak üzere olan düzenlemenin yürürlüğü 1 Ocak 2008 olarak kabul edilmiştir" dedi.

Maliye Bakanlığı'nın 11 Mart 2008 tarihli genel yazısı ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı yataklı tedavi kurumlarında ve üniversite hastanelerinde çalışanlardan yemek bedeli alınmaya başlanmıştı.

Ücretli yemek uygulaması konusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Maliye Bakanlığı gerekli düzenlemeyi yaptı. Sağlık çalışanlarını ücretsiz yemeğe kavuşturacak düzenlemenin önümüzdeki günlerde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber