Hücre hücre Ergenekon

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Nisan 2009 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ETÖ olduğu iddiasıyla soruşturulan örgütün, ?kaos eylemleri' için ?hücre şeklinde örgütlendiği, bu yapılanmanın ancak 4 hücresinin ortaya çıkarıldığı belirtiliyor.

ERGENEKON terör örgütü (ETÖ) iddiasıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde üçüncü iddianamenin yazımına başlandığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz liderliğinde beş savcı tarafından yazımına başlanan üçüncü iddianamede darbeye giden yolda ?kaos yaratacak hücrelere' ağırlık verildiği öğrenildi. Şimdiye kadar tespit edilenlerin ?İbrahim Şahin liderliğindeki çoğu özel harekatçı polisler ve genç subaylardan oluşan hücre', ?Kemal ve Neriman Aydın liderliğinde Karargah Evleri hücresi', ?MİT hücresi' ve ?Kuvayı Milliye içindeki hücre' olduğu belirtiliyor. ETÖ iddiasıyla soruşturulan örgütün manifestosu olan ?Ergenekon Analiz' belgesinde örgütün yapılanmasının ?hücre' şeklinde belirlendiği vurgulanarak, Türkiye genelinde 50'den fazla hücre yapılanmasının olduğu iddia ediliyor. Ergenekon hücrelerinin talimat geldiğinde aralarında cemaat ve dini liderlerin de yer aldığı isimlere suikastler düzenleyerek kaos ortamı yaratmayı hedefledikleri iddiasının da iddianamede yer alacağı belirtiliyor.

ŞAHİN HÜCRELERİ HAREKETLİ

EMNİYET Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'in, eski özel harekatçılar ve bazı genç subaylardan hücreler kurduğu, bu hücrelerin suikast hazırlığı içinde olduğu iddia ediliyor. İkinci iddianamede, Şahin'den ele geçen belgeleri değerlendiren savcı Öz, ?Şüpheli İbrahim Şahinden elde edilen dokümanlar, bu şüpheliye bağlı hücre yapılanmasının, eylemler serisi düzenleme hazırlığında olduğunu ve bu eylemlerin hazırlık aşamasının bitip uygulama aşamasına geldiğini göstermektedir' değerlendirmesi yapıyor.

?AYDIN KARDEŞLER' HÜCRESİ

ETÖ iddiasıyla soruşturulan örgütün önemli hücre yapılanmalarından birisinin de Karargah Evleri olduğu iddia ediliyor. Kemal ve Neriman Aydın başkanlığındaki hücrenin, Kara Harp Okulu bünyesinde hücre tipi yapılanmaya gittiği vurgulanarak ?...Kemal Aydın'ın Ergenekon Terör Örgütünde yönetici konumunda görev aldığı, TSK ve diğer terör örgütleri içine sızma faaliyetlerini yönettiği, bir yandan yönlendirme, emir ve talimatlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızma faaliyetleri kapsamında Kara Harp okulu içinde hücre şeklinde oluşturulmuş örgütsel bir yapılanma meydana getirdiği, değişik terör gruplarıyla bağlantı halinde bulunduğu, yurt dışı istihbarat toplama görevleri üstlendiği, topladığı bilgi ve belgeleri hiyerarşik yapı içerisinde üstlerine aktardığı anlaşılmakla...' deniliyor. ERDİNÇ AKKOYUNLU

Kuvayı Milliye yapılanması

KUVVAYİ Milliye Derneği'nin de, örgütün hücre yapılanmasında önemli rol oynadığı da iddia ediliyor. Savcı Öz, bu hücre yapılanmasını, ikinci iddianamede şu şekilde anlatıyor: ?Kuvayi Milliye Derneği'nin kuruculuğunu ve başkanlığını yapan Paşa kod Fikri Karadağ'ın örgütçe temin edilen tetikçiler ile gizli görüşmeler yapmak için çalıştığının fiziki takip tutanaklarından anlaşıldığı, dernek çatısı altında silahlı tetikçi grupları örgütlediği, bazı kişilerin öldürülmesi için organizasyon yaptığı, (...) derneğin sivil toplum görüntüsü altında ERGENEKON SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ içerisinde faaliyet gösteren silahlı eylem gerçekleştirme kabiliyetine sahip hücre yapılanması içerisinde olduğu, Osman Gürbüz'ün de Fikri Karadağ'ın emri altındaki tetikçilerden olduğu...'

MİT içindeki yapılanma

ERGENEKON davası sanıklarından Erol Mütercimler'de ele geçen belgelerde de, MİT içindeki bir Ergenekon hücresinin faliyetlerine ilişkin rapor dikkat çekiyor: ?MİT içinden bir grup, kompartman Ergenekonun uyanışının istihbaratını alıyor. Bu hücrenin içinde Ergenekonun kösteği Kenan onlar izlerken o da MİT'i izler Turan beye bilgi verir. Kenan Mossad ve Mit arasında bağlantıdadır. CIA'e ve Mossad çift taraflı çalıştığı izlenimi verir, ama koyu Türkçüdür. CIA'in üstündeki gizli bir örgüt Ergenekonu farkeder. Talat beyi öldürür. Talat beyin kim tarafından öldürüldüğünü net olarak anlamaz...'

?Şahin Hücresi' suikast planları

İDDİANAMEDE İbrahim Şahin'in timine yönelik operasyonun düğmesine basılmasının nedeni olarak ?Sivas ilinde yaşayan ve o bölgedeki Ermeni asıllı vatandaşlarımızın ruhani lideri konumunda bulunan Minas Durmaz Güler'e yönelik suikast hazırlıkları yaptıkları anlaşılmışması üzerine olayı gerçekleştirecek şüpheliler el bombaları ve silahlarla birlikte yakalanmışlardır' derniliyor.

PLANLI SUİKASTLER

Muzaffer Tekin'le bağlantılı olduğu iddia edilen olan İbrahim Şahin'in, kendisine bağlı hücrelerle yapmayı planladığı iddia edilen eylemlerse, şöyle sıralanıyor: Alevi Bektaşi konfederosyonu Genel Başkanı Ali Balkız'a bombalı suikast planı, Alevi Bektaşi konfederosyonu Genel sekreteri Kazım Genç'e bombalı paketle suikast, Ermeni Patriği Mesrob Mutafyana suikast planı, Ankrada bir AVM (alış veriş merkezine) bombalı eylem planı, Sivasta ermeni cemaati kanaat önderlerin Minas Durmaz Güler'e el bombasıyla suikast.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber