Genel müdür, memurlara değil eşlerine ödül verdi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Nisan 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 40 yıllık hayali hızlı trenin devreye girmesine en çok TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman sevindi.Karaman, "Devrim otomobilleri gibi bizi yolda bırakırsa diye çok korktum. Son 15 gün gözüme uyku girmedi" dedi...TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye'nin hızlı tren rüyasına kavuşmasından önce yaşanan süreci BUGÜN'e anlattı. Karaman, Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) herhangi bir arıza olmadan ilk seferine çıkması için çok çaba sarf ettiklerini belirterek "Türkiye'nin 40 yıllık rüyası büyük zorlukların ardından faaliyete geçti? dedi.

PERSONEL BİLE İNANMIYORDU

En önemli sorunun kimsenin hızlı trene inanmaması olduğunu anlatan Karaman, "Personelimiz dahil Türkiye'nin çoğu bu dev projeye inanmıyordu" dedi. Karaman şöyle konuştu: "Birincisi, insanlar demiryollarına böyle bir desteğin verilip verilmeyeceğinden kuşkuluydu. İkincisi Türkiye'de böyle bir projenin olabileceğinden emin değillerdi. Çünkü bugüne kadar hep böyle olmuş. Büyük işler, hep bir yerinde kesilmiş." Hızlı trenin yapılış aşamasında viyadükten, yolların ve tren setlerinin sertifikalandırılmasına kadar çok fazla teknik alanda sıkıntılar yaşandığını söyleyen Karaman, en zor zamanların ise son 15 gün olduğunu kaydetti.

TREN YÜRÜDÜ GÜVEN GELDİ

Karaman, "15 gün uykusuzluk çektim her şeyi düşünmek zorundaydım" ifadelerini kullandı. Karaman, seferlerin başlaması ile birlikte hem vatandaşların hem de TCDD personelinin hızlı tren rüyasının gerçekleşebileceğine dair güven kazandığını belirtti. Bundan sonraki aşamaların daha kolay olduğunu aktaran Karaman, "Hem inanç var hem de tecrübe sahibi olduk. Sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyorum" dedi.

PERSONELE DEĞİL EŞLERİNE ÖDÜL

Seferlerin başlamasının ardından personeli ödüllendirme politikası izlediklerine belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Hızlı Tren'in devreye girmesi sürecinde gösterdikleri destekten dolayı personelden önce eşlerine plaket verdiklerini söyledi.

2010'DA YENİ İHALE MÜJDESİ

Süleyman Karaman hızlı trenin yanı sıra 6 yılda 60 projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak bunlardan birinin de Adapazarı'nda kurulan Hızlı Tren Fabrikası olduğunu söyledi. 2010 yılında Ankara-İstanbul için hızlı tren seti alım ihalesine çıkacaklarını belirten Karaman "İhaleyi Türkiye'de faaliyet gösteren firma kazanırsa Türkiye ilk hızlı tren setlerini de üretmeye başlayacak" dedi.

KADERİ DEVRİM ARABALARINA BENZEMESİN

Dördüncü Cumhurbaşkanımız Cemal Gürsel'in emriyle üretilen ancak ilk seferde benzin olmadığı için yolda kalan Devrim arabalarının hikayesine değinen Süleyman Karaman, hızlı trenin de aynı kaderi paylaşması endişesi duyduklarını söyledi. İlk sefere Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çıkmasının planlandığını hatırlatan Karaman şöyle devam etti:

"Başbakanımız ilk trene binecek. Olabilir ya bir aksilik çıkacak belki kapısı arızalanacak, sigortası atacak. Onun için biz bunu daha önceden hazırlamalı ve bunu tanıtmalıydık. Böyle bir şey olursa biz de sıkıntıya girerdik. Basın mensuplarını götürdüğümüz gün hiçbir aksilik çıkmadı. Başbakan binene kadar tren çalışabilir ve binilebilir durumdaydı. Bindiği zaman da hiçbir pürüz çıkmadı. O günleri bir daha yaşamak da istemiyorum. Herhangi bir aksilik çıksaydı hızlı tren rüyası başlamadan biterdi."

ZEHRA SAYAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber