Kiptaş 1 milyar dolarlık konut yatırımı yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 16:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaat sektöründeki kuruluşlarından KİPTAŞ, bu yıl 10 yeni projeyle 1 milyar dolarlık yatırıma imza atacak. Şirketin genel müdürü İsmet Yıldırım, "Dünyayı saran küresel ekonomik kriz nedeniyle yavaşlayan sektörde son dönemlerde yaşanan hareketlenme umutları yeniden filizlendirdi. 2009 son çeyreğiyle birlikte sektörde belirgin bir iyiye gidiş beklemekteyiz." dedi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Takasbank ve aracı kurum çalışanlarının Finanskent projesi'ni KİPTAŞ hayata geçiriyor. Projenin tanıtımı amacıyla Alibeyköy'deki Finanskent Yönetim Merkezi'nde düzenlenen kokteyle KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile İMKB Başkan Yardımcısı Cavit Savcı katıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün Finanskent gibi özel projelerle daha da canlanacağını belirterek, "Artık bundan sonra her ay bizden yeni proje ve yatırımlar duyacaksınız. Şu an Anadolu ve Avrupa yakasında 10 değişik bölgede inşaatına başlayacağımız yeni proje var. Bu yıl içinde 1 milyar dolarlık yatırıma imza atacağız. Toplamda 10 bin civarında konut inşa etmiş olacağız." bilgisini verdi.

Finanskent proje alanının İstanbul'un en merkezi alanlarından birinde kurulduğunu aktaran Yıldırım, "Tünellerle şehir merkezine bağlanma, Çevre ve TEM oto yoluna yakınlığı, Galatasaray için yeni yapılan Aslantepe Stadına yakınlığı, gelecekte kurulması planlanan üniversitelere komşu olması, orman ve göl manzaralarıyla İstanbul'un en prestijli bölgeleri arasında yer alıyor. Finanskent'teki yaşam alanınız Maslak'a sadece 5 dakika, Levent'e 15 dakika uzaklıkta. FSM Köprüsü'yle çok kısa bir sürede Anadolu yakasına ulaşabileceğiniz gibi Taksim ve Atatürk Havalimanı da çok yakınınızda." dedi.

İMKB Başkan Yardımcısı Cavit Savcı da projenin hayal gücünün sınırlarını zorladığını belirterek, "Şimdiden heyecanlandık. İMKB çalışanları için seçkin bir ortam oluşturuluyor. İMKB'ye ulaşım anlamında da çok büyük avantajı var. 15 dakikada çalışanlar iş yerinde olabilir. Levent maslak gibi iş çevrelerinin yoğun yaşadığı bölgelere de yakın olması çok cazip." diye konuştu.

Finanskent, Alibeyköy'de 72 bin 800 metrekare alanda kurulacak. 300'ü kooperatif üyelerinin olmak üzere toplam 840 konut yapılacak. Fiyatları 160 ile 700 bin TL arasında değişen daireler 240 aya kadar yüzde 0,51'den başlayan faiz oranlarıyla satışa sunulacak. Daireler 24 ay sonra sahiplerine teslim edilecek. Projeye her meslekten çalışan başvurabiliyor. KİPTAŞ, proje tamamlandığında toplamda 140 milyon TL'lik yatırıma imza atmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber