İlköğretime kayıt başvuruları 29 Haziran'da başlayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 11:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayıt başvuruları Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adresler ve çocukların MERNİS nüfus bilgilerini esas alınarak internetten gerçekleştirilecek. Bu kayıt döneminden itibaren şehit ve gazi çocuklarının yanı sıra özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar da istedikleri ilköğretim okuluna kaydolabilecekler.


Kılavuz ve detraylı bilgi için tıklayınız.


-

İlköğretim Kesin Kayıtları 29 Haziran 2009'da Başlayacak.

İlköğretim Kurumlarına başlayacak olan öğrenciler için veliler kayıt yaptırmak amacıyla 29 Haziran 2009 tarihinden itibaren okullara müracaat edecekler.

Bugün(01/06/2009) itibari ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri kayıtlarla ilgili olarak kayıt bölgelerinin tespiti, tespit edilen bölgelerin okullara e-Okul sistemine işlenmesi gibi işlemlere başlayacaklardır.

İlçe Milli Eğitim Kurumları bu işlemleri 28 Haziran 2009 tarihine kadar tamamlayacaklar ve okula kayıtlı olmayan 2001,2002 ve 2003 doğumlu çocukların dağıtımını Adrese Dayalı Nüfus kayıt Sistemi (ADNKS) ye göre gerçekleştireceklerdir.

Böylece hangi çocuğun hangi okula kayıt olacağı sistem tarafından dağıtılmış olacaktır. Bu işlemlerden sonra yani 29 Haziran 2009'dan itibaren okullara başvurarak kesin kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Kesin kayıtlar 24/06/2009'da sona ereceği belirtilmekte ise de zorunlu öğrenim çağında olan bu çocukların kaydının yapılması kanuni zorunluluk olduğundan bu süre uzatılacaktır.

Yukarıda yazılı ve bu yıl ilk kez uygulanacak olan işlemlerin bu kadar geç vakte bırakılmaması velilerin tatil programlarının yanı sıra tarımla uğraşanlarında iş programlarını aksatabilecektir. Bu nedenle gelecek yıllarda tamamen İNTERNET ortamında yapılan işlemlerin Nisan-Mayıs aylarında tamamlanarak velilerin kesin kayıtlarını ise Haziran ayında tamamlamaları yerinde bir uygulama olacaktır.

ADSNK' ya kayıtlı olmayanlar sistemde görülmeyeceğinden bu velilerin öncelikle çocuklarının adres kayıtlarını Nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Adresinde değişiklik olanlar ya da ADSNK'de kayıtlı adreslerinde oturmayanların ise adres kayıtlarını oturdukları (ikamet ettikleri) yere almaları gerekmektedir.

ADSNK'ya kayıt olmayanlar, yanlış beyanda bulunanlar ya da hileye başvuranlar hakkında: 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 67. ve 68.maddesi gereğince idari para cezası ve hapis cezaları ile cezalandırılmakla karşı karşıya kalacaklardır.

Kanunun maddeleri şöyle;

Gerçek dışı beyan

MADDE 67- (1) Gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenler altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Adrese ilişkin yükümlülükleri yerine getirmeyen ve yasaklara aykırı hareket eden kamu görevlileri 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun kamu idaresinin güvenirliğine ve işleyişine karşı suçlara ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır.

İdarî para cezaları

MADDE 68- (1) Bu Kanuna göre;

a) Nüfus olaylarını bildirmekle görevli olup, bu görevlerini bu Kanunda belirtilen süreler içinde yerine getirmeyen kamu görevlilerine, fiil başka bir suç oluştursa bile, nüfus memurunun teklifi üzerine o yerin ilçe nüfus müdürünün kararı ile 25 YTL idarî para cezası verilir.

b) Nüfus olaylarını bildirme yükümlülüğü olup bu yükümlülüğünü bu Kanunda belirtilen süre içinde yerine getirmeyenlere, nüfus ve aile cüzdanlarını kaybedenlere ve nüfus cüzdanının geçerlilik süresinin son bulmasından itibaren altmış gün içinde bu cüzdanlarını değiştirmeyen kişilere veya bu durumdaki çocukların veli veya vasilerine, yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerince, yurtdışında ise dış temsilcilik veya dış temsilciliklerde görevli memurlarca 50 YTL idarî para cezası verilir.

c) Mülkî idare amirince bu Kanunun 50 nci maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen kişilere 250 YTL, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 500 YTL idarî para cezası verilir.

(2) Yurt dışında verilen idarî para cezaları, işlem sırasında mahallî para karşılığı verildiği ülkede konsolosluk hasılatının tahsil edildiği para birimi üzerinden tahsil edilir.

(3) Bu Kanuna göre;

a) Her türlü doğal afet, gasp, hırsızlık, yangın ve terör nedeniyle nüfus ve aile cüzdanlarının kaybedilmesi, nüfus olaylarının bildirim yükümlülüğünün yerine getirilememesi hallerinde,

b) Yetkili kurumların kimsesiz çocuklarla ilgili nüfus cüzdanı talepleri ve doğum bildirimlerinde,

c) Bu Kanunun 18 inci maddesinde belirtilen büyük ana, büyük baba veya kardeşlere ya da çocukları yanlarında bulunduranlar ile muhtarlara,

d) Bu Kanunun 31 inci maddesinde belirtilen Cumhuriyet savcılıklarına,

bu maddede belirtilen idarî para cezaları uygulanmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber