Türkiye Youtube'la masaya oturuyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

GÜLÇİN ÜSTÜN Ankara

Türkiye'de yasaklanmasının birinci yılı dolan dünyanın en çok paylaşım yapılan video sitesi youtube, sorunu çözmek amacıyla harekete geçti.Youtube yetkilileri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan randevu talep etti. Çözüm paketi ile gelmesi beklenen şirket yetkililerine Yıldırım'ın, ?Türkiye'de ofis açın, sorunu çözelim? diyeceği öğrenildi.

Youtube, Atatürk'e hakaret içeren görüntülerin yer aldığı bir içerik nedeniyle Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Mayıs 2008'de erişime yasaklanmıştı.

Türkiye, hem dava konusu zararlı içeriğin kaldırılmasını hem de bundan sonra tüm siteye değil sadece zararlı olduğu tespit edilen içeriğe erişimin önlenmesini sağlamak için formül geliştirilmesini istiyor. Bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığı, youtube'un Türkiye'de bir şube açmasını ve buradaki kullanıcılara www.youtube.com.tr adresi üzerinden hizmet vermesini talep ediyor. Böylece sitenin Türkiye'ye özgü yerel bir kopyası oluşturulmuş olacağından, sadece zararlı görülen içerik kaldırılabilecek.

Yıldırım, ?Mevzuata göre, bütün içerik sağlayıcılar güvenlik belgesi almalı. Türkiye'de kayıt altına alınmalı. Youtube ?bunu yapmayız' diyor, vergi ödemiyor. Reklam almış, vergisini vermiyor. Onlar bir şey yapmazsa biz de bir şey yapamayız. Aynı şeyi 21 ülkede yapmış, bize gelince yapmıyor. Yapamazsan Allah selamet versin? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber