AKP suç duyurusunda bulundu, illegal yapılanma var dedi

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'den suç duyurusu

Taraf'ta yayımlanan belgenin gerçek olup olmadığı hâlâ tartışılırken ?illegal bir yapılanma suretiyle hükümetin ortadan kaldırılmasının planlandığı' gerekçesiyle savcılığa başvuruldu

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - AKP, Taraf gazetesinde yayımlanan ?AKP ve Gülen'i Bitirme Planı? ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, ?hukukun koruması altında bulunan bir siyasi partinin ve onun kurduğu hükümetin ortadan kaldırılmasının, görevlerini kısmen veya tamamen yapamaz hale getirilmesine yönelik yasadışı çalışmaların, bir hukuk devletinde asla kabul edilemeyeceği ve cezasız bırakılamayacağı? savunuldu.

AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun makamına geçti. Şahin ve Bozdağ tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli nüshasında, çeşitli ifadelerin içerisinde yer aldığı bir belgenin, ?AKP ve Gülen'i Bitirme Planı? manşetiyle yayımlandığı kaydedildi. Anayasanın siyasi partilerle ilgili maddelerine atıfta bulunulan dilekçede, siyasi partilerin demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları olduğu kaydedilerek şöyle denildi: ?Bu nedenledir ki siyasi partiler, sahip oldukları vazgeçilmez konumları sebebiyle hukuki güvencelere kavuşturulmuştur. Mezkûr belgede ise hukuk devletinin gereklerine uygun ve demokratik yollarla iktidara gelen ve hükümet etmekte olan partimize yönelik olarak asılsız, haksız, mesnetsiz, gerçeklerle asla bağdaşmayan hayali suçlamalarda bulunularak demokratik olmayan yöntemlerle ve hukuka aykırı bir şekilde iktidardan uzaklaştırılmasının planlandığı görülmektedir.?

?İftira niteliğinde çalışma planı'

Habere konu belgede yer alan ve ?suç teşkil eden? ifadelerin, ?AK Parti'nin Türkiye'de ve dünyada farklı bir konumda gösterilmesine sebebiyet verecek nitelikte olduğu? ifadelerine yer verilen suç duyurusu dilekçesinde, ?Partimizin kişilik haklarına saldırının ötesinde, iftira niteliğinde çalışma yapılmasının planlandığı, bu çalışmaların gerçekleştirilmesine yönelik olarak illegal bir yapılanma suretiyle suç örgütlenmesine gidildiği haberin içeriğinden anlaşılmaktadır? denildi. AKP Genel Sekreteri Şahin'in imzasıyla sunulan suç duyurusu dilekçesinde, ?gerekli soruşturmanın yapılarak suç fail veya faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılmaları hususunda gereğinin yapılması? talep edildi.

Şahin, Bekir Bozdağ ile suç duyurusu dilekçesini başsavcılığa vermelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. ?Taraf gazetesinde 12 Haziran 2009'da yayımlanan bir belge ve ona bağlı habere dayalı olarak, AK Parti'nin tüzelkişiliğini temsilen? suç duyurusunda bulunduklarını belirten Şahin, bundan sonraki değerlendirmeyi adli makamların yapacağını bildirdi. Suç duyurusu dilekçesinde şüpheli olarak herhangi bir ismin geçip geçmediğine ilişkin soruya, Şahin ?Hayır, sadece haber ve habere konu olan eylem planı ve gazetede yer alan haberin hukuki değerlendirilmesi ifade ediliyor. Dilekçemizde onun dışında bir şey yok? karşılığını verdi. Bir gazetecinin, ?Bu suç duyurusu kime karşı? sorusuna Şahin, ?Haberde ismi geçen kişilere karşı? yanıtını verirken, suç duyurusu dilekçesinde isnat edilen suç maddesinin tayininin ve tashihinin savcılığa ve gerektiğinde mahkemeye ait olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber