ÖSS'ye girenlerden kimler, Polis akademisine kimler başvurabilecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Temmuz 2009 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhabalar benım bır sorum olacaktı. polis akedemisi giriş koşulları içerisinde şöyle bır madde var
" 6- Lisans egitimine alınacak lise mezunları için (ÖSS-EA-2 veya ÖSS-SAY-2) puan türünden (245) ham puan, Emniyet Teskilatı personeli sehit veya vazife malullerinin çocukları için ise (ÖSS-EA-2 veya ÖSS-SAY-2) puan türünden (185) ham puanveya daha yukarı puan almış olmak"

Benım 1.derece akrabam silahlı kuvvetlerde ordu mensubu ve ben bu öss sınavından öss-EA 2 203.655 puan aldım. Y-ÖSS-EA 2 puanım 0.8 AOBP li dilime göre 275.407 'dir. Acaba polis akedemisine basvurma hakkım varmı..

Polis akademisine başvuru koşulları "Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Giriş Ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmiştir. Söz konusu yönetmeliğin "Adaylarda aranılan şartlar"ı düzenleyen 8. maddesinin ğ bendi şu şekildedir:

" ğ) Lisans eğitimine alınacak genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul mezunları için Öğrenci Seçme Sınavında, Yönetim Kurulunca tespit ve ilan edilecek taban puan ve üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları için ise, Yönetim Kurulunca ilan edilen puan türünden, dört yıllık lisans eğitimine kayıt için o yıl belirlenen taban puanı almış olmak,"

Yönetim Kurulunun, 2009?2010 eğitim-öğretim yılı için yaptığı belirleme ise akademinin web sayfasında ilan edilmiştir. Bu belirleme şu şekildedir:

"Lise mezunları için (ÖSS-EA-2 veya ÖSS-SAY-2) puan türünden (250) ham puan, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları için ise (ÖSS-EA-2 veya ÖSS-SAY-2) puan türünden (165) ham puan veya daha yukarı puan almış olmak "

Buna göre sadece "Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin çocukları" için istisna getirilmiştir ve yine sadece ÖSS-EA-2 veya ÖSS-SAY-2 puan türleri kullanılacaktır.

Buna göre başvuru hakkınız bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, adaylar, 21-30 Temmuz 2009 tarihleri arasında internet üzerinden www.pa.edu.tr ve www.egm.gov.tr adreslerinden ön başvurularını yapmalıdırlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber