Yanan hastanenin müdürü Özdağ görevden alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURSA'da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde meydana gelen ve yoğun bakımda yatan 8 hastanın yaşamını yitirdiği yangında Başhekim Osman Naci Çelik ile birlikte olayda ihmalli olduğu öne sürülen Hastane Müdürü Salim Özdağ, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındı. Özdağ, 112 Acil Servis'e ?sayman' olarak atandı.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 26 Mayıs'taki yangında yoğun bakım ünitesinde yatan 8 hasta yaşamını yitirmişti. Olaydan sonra soruşturma başlatan Sağlık Bakanlığı çıkan yangından Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler ile Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar'ı sorumlu tutmuştu.

Soruşturma sonunda Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik geçen çarşamba akşamı görevinden alınarak, Karacabey Devlet Hastanesi'ne tayin edildi. Hastane Müdürü Salim Özdağ da görevinden alınarak, Bursa 112 Acil Servis'te ?sayman'lığa getirildi.

Muradiye Devlet Hastanesi'nde ?müdür' olarak çalışırken görevinden alınan ve mahkeme kararıyla bir süre önce Sağlık Müdürlüğü tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde görevlendirilen 35 yıllık devlet memuru olan Salim Özdağ'ın, unvanının iadesi için mahkemeye başvuracağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber