Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Temmuz 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Karadeniz'de dünkü kuvvetli yağışlar etkisini kaybetti, bugün sadece bir kaç kentte hafif olarak sürebilir ancak toprak suya fazlasıyla doyduğundan heyelan riski devam ediyor. Batıda sıcaklıklar yarından itibaren ortalama değerlere inecek.

- İstanbul'a sert poyraz 3 gün daha bulut taşıyacak, cuma hava daha kapalı, yağmur dahi olabilir. Ankara iki gün güneşli, İzmir'de aşırı yükselen sıcaklık yarından itibaren mevsim normallarine inecek, rüzgar da sert. Adana'da sıcaklık gün gün biraz düşecek.

Marmara'ya sert poyraz bulut taşıyor ve serinlik veriyor, perşembe, cuma bulutlar daha da artacak, sıcaklık ortalama değerlerine inecek. Cuma günü Kocaeli, Sakarya çevresine yağmur da gelebilir.

İç Anadolu'da sıcaklık yeniden 25-30 derece arasına indi. Gökyüzü iki gün daha güneşli olacak, cuma günü ise hava bulutlanacak ve sıcaklık düşecek.

Ege bugün de çok sıcak, yarından itibaren sıcaklık düşecek ve ortalama değerlerine, 30 derecelere doğru inecek. Sahillerde serinlik vermeyi sürdüren rüzgarlar, Çeşme-Bodrum arasında kuvvetli esmeye devam edecek.

Akdeniz'de sıcaklık gün gün düşüş gösterecek, kuru ve sıcak hava koşulları devam ettiğinden, orman yangını riski de sürüyor. Güneydoğu'da sıcaklık değişmiyor, iki gün daha Diyarbakır 40 derece.

Doğu Anadolu'da da sıcaklığın ve gökyüzünün durumu fazla değişmiyor. Hava üç gün boyunca Erzurum'da dahi az bulutlu olacak, sıcaklık 25-35 derece arasında.

Doğu Karadeniz'e dün rekor değerde yağış düştü, Giresun'da yağış miktarı uzun yılların ardından 160 kg'ı buldu. Ancak yağışlar bugün kesildi, bazı kentlerde hafif olarak sürebilir, Bolu'dan Samsun'a hava parçalı bulutlu, bir sonraki sağanak yağışlı hava ise cuma günü bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber