Aydın'da üniversite ile lise arasındaki kriz sona eriyor

Haber Giriş : 09 Ocak 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydın Lisesi arasında bir süredir devam eden bina krizi, Aydın Valiliği ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı'nın görüşmeleri sonucu çözüme kavuşuyor.

AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, bina kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, ADÜ ile Aydın Lisesi arasında krize neden olan Tıp Fakültesi Dekanlık binasının, daha önce TEDAŞ tarafından kullanılan İl Özel İdare binasına taşınarak sorunun çözüleceğini belirtti.

ADÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın bulunduğu binanın Aydın Lisesi'ne ait olması, tahsis süresinin dolması ve boşaltılmasıyla ilgili gelişmelerde bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Erdem, "Bina polemiğinin yaşandığı süreçte AK Parti İl Başkanlığı olarak milletvekillerimizle beraber sorunun çözümü için gayret sarf ettik. Tıp Fakültesi Dekanlığı'nı 22 Arlık 2004 Çarşamba günü ziyaret ederek, sorunla ilgili görüştük. Çözüm yolu olarak, Dekanlığın, Özel İdareye ait binaya taşınmasını kararlaştırdık. Sayın valimizin izinde olması nedeniyle, vali yardımcılarımızla görüşmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde İl Daimi Encümen Toplantısı'nda gündeme gelecek bu konuya, encümen üyelerimiz de destek verecek. Bu şekilde bu sorunu çözeceğiz. Sorunun çözümü konusunda olumlu yaklaşımlarından dolayı sayın valimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber