Pahalı akaryakıta karşı, bisiklete binecekler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, tüketicilerden, akaryakıt zamlarını protesto etmek amacıyla 4-6 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da düzenleyecekleri "zamlara karşı pedal eylemi"ne, akaryakıt almayarak destek vermelerini istedi.

Çetin, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en pahalı akaryakıtı tüketen ülke konumunda olduğunu belirterek, ülkelerin milli gelirleri dikkate alındığında diğer ülkelerle aradaki farkın 7-8 kata çıktığına işaret etti.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde, Rekabet Kurumuna rağmen piyasada kartel fiyatlarının uygulandığının bir gerçek olduğunu savunun Çetin, fiyatların yüksek vergilerden kaynaklandığını, bu günlerde 3,34 liraya satılan bir litre 95 oktan benzindeki sabit verginin ÖTV ve KDV dahil 2,15 lirayı bulduğunu ifade etti.

Kampanya kapsamında hazırlanan "zam zam zam, bu zamlar çok muntazam" yazılı ve bir koyunun bağrına akaryakıt pompasının saplandığı "Canavar Koyun Orhan" isimli afişin de kendilerine maskotluk yapacağını belirten Çetin, zamlar devam ettiği sürece protestolarının düzenli bir hale gelerek, süreklilik kazanacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından TÜDEF Başkanı ve beraberindekiler "Canavar Koyun Orhan" afişinin önünde fotoğraf çektirirken, TÜDEF Başkanı Çetin, bisiklete binerek, kampanyayı tanıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber