Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 19 Ağustos 2009 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcaklıklar iki gün daha yüksek ama perşembeden itibaren kuzey kesimlerde düşüşe geçecek. Bu üç gün güney ve doğu kesimlere Suriye üzerinden esen rüzgarlar çöl tozu taşıyabilir.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da iki gün sıcaklık artıyor, rüzgar sert ama hızını azalttı. Ankara iki gün az bulutlu. İzmir'de rüzgar hafta genelinde çok sert esecek ama sıcaklık yüksek. Bursa ve Adana açık.

Marmara'da rüzgarın hızı yavaşladı, iki gün sıcaklık daha yüksek, hava daha açık. yarın sıcaklık 33 dereceye çıkacak. Perşembe ise rüzgar yeniden kuvvetleniyor, sıcaklık hafta sonuna doğru azalacak.

İç Anadolu'da gökyüzü az bulutlu. Sıcaklık bu hafta doğudaki kentlerde daha yüksek olacağından Sivas, Kayseri, Niğde boyunca 32 dereceye yükselecek.

Ege'nin kıyı ve sahillarinde rüzgar hafta genelinde sert, sıcaklık ise yüksek değerini koruyor. 35-37 derecelerde. Perşembe günü kuzey egede rüzgar kuvvetlenirken, Kuşadası'ndan, Bodrum ve Marmaris'e hafif esecek.

Akdeniz'de, güneyden esen rüzgarın yükselttiği nem Antalya genelinde yüzde 60, Mersin'de 70, Adana'da yüzde 50'yi buluyor. Güneydoğu'da sıcaklık bu hafta hep 40 derecelerde olacak, bu üç gün Suriye üzerinden esen rüzgarlar bölgeye çöl tozlarını taşıyabilir.

Doğu Anadolu az bulutlu, bu hafta sıcaklık daha yüksek, Malatya 37 derece, çöl tozları yarından itibaren bu bölgede de artabilir.

Karadeniz geneli iki gün az bulutlu, sadece Trabzon, Rize'de yağmur olasılığı var. Perşembe gününden itibaren sıcaklık 5 dereceden fazla inecek ve bulutlar sıklaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber