Üniversite öğrencisi öldürüldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ağustos 2009 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç kıza laf atanları uyardı, bıçaklandı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde alışveriş yapmak için markete giden Açık Öğretim Fakültesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Murat Günay, tanımadığı kıza sarkıntılık yapan dört kişiyi uyarırken 5 gün sonra yolu kesilerek bıçaklandı. Kalbinden bıçaklanan Günay hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Polis cinayet şüphelisi 19 yaşındaki Hami Ekinci ile 3 arkadaşını yakaladı.

Kemalpaşa Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde oturan İlknur ve Ebubekir Günay çitfinin 5 çocuğundan biri olan Murat Günay, Eskişehir Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İç Mimarlık Bölümü son sınıfına geçti. Dar gelirli ailesine katkı sağlamak için yaz aylarında tarlalarda yevmiye karşılığında çalışan Günay, geçen pazartesi günü annesinin istediklerini almak için gittiği markette, bir kıza sarkıntılık eden 19 yaşındaki Hami Ekinci ile yanında bulunan aynı yaştaki arkadaşları B.K., T.K. ve 20 yaşındaki H.S.'yi uyardı. Çıkan tartışma sırasında, Hami Ekinci, ?Seninle sonra görüşürüz? diyerek arkadaşlarıyla birlikte uzaklaştı.

Dün akşam babası Ebubekir Günay ile mahallerindeki camide terhavi namazı kılan Murat Günay daha sonra bir başka sokakta oturan amacasına odun taşımak için babasının yanından ayrıldı. Bir süre sonra Hami Ekinci ve arkadaşları önünü kestikleri Murat Günay'dan marketteki olayla ilgili tartıştı. Çıkan tartışma sırasında cebindeki çakı bıçağını çıkartan Hami Ekinci, Murat Günay'ı kalbinden bıçaklayıp kaçtı. Günay, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Kaçan Hami Ekinci ve 3 arkadaşı kovalamaca ardından polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Çocuklarının ölüm haberini öğrenen İlknur ve Ebubekir Günay geldikleri hastanede sinir krizi geçirdiler. Bayılan Ebubebir Günay yakınları tarafından acil servise kaldırıldı. Ekonomik sıkıntılar içerisinde büyütüp okuttukları çocuklarının bu şekilde ölmesini kabul edemediğini anlatan annesi 50 yaşındaki İlknur Günay, ?Oğlum iç mimar olacaktı. Okulunu bitirip askerliğini yaptıktan sonra mesleğinde çalışacaktı. Bunun özlemiyle yaşıyordu. Hiç yüzünden öldürüldü. Herşey bu kadar basit olmamalı? dedi.

Cinayetle ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığ'nca başlandı. Üzerinde çakı bıçağı çıktığı öne sürülen Hami Ekinci ve arkadaşları hakkındaki işlemler devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber