Erdoğan: Derenin intikamı ağır olur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2009 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kalkar da biz dere yatağına binalar yaparsak ve dere yatağında bu yapılanmaları yaygınlaştırırsak, şunu unutmayalım ki atalarımızın bu güzel tespiti her şeyi ifade ediyor; (derenin intikamı ağır olur)" dedi.

Başbakan Erdoğan, AKOM'da düzenlediği basın toplantısında, her felaketten alınması gereken dersler bulunduğunu dile getirdi.

Erdoğan, Ayamama, Tavukçu ve Papaz dereleri bölgesinde yaşanan bu olaylarla ilgili olarak "bir şeyi ısrarla vurgulamak istediğini" belirterek şunları söyledi:

"O da şudur; tabii yıllardır bizim bu dereler üzerinde bir ıslah çalışmasıyla ilgili gayretlerimiz var. Bu, belediye başkanlığım döneminde oldu. Benden sonraki arkadaşlarım da aynı şekilde bunu takip ettiler ve şimdi de yine Belediye Başkanımın bu derelerle ilgili ciddi ıslah projelerine yönelik çalışmaları var. Tabii burada yaşadığımız bir çok engeller var. Bu engelleri öyle zannediyorum ki şu olay herhalde bundan sonra ortadan kaldırdı. Büyükşehir Belediyesi kalkıp da bu derelerle ilgili ıslah çalışmalarını hayata geçirmek istiyorsa ve buralarda bazı kamulaştırma çalışmaları yapılacaksa, bu kamulaştırma çalışmalarını engelleme gayreti içerisine girenler bugünü görmelidirler. Bugünü görmemenin bedelini maalesef bize ağır ödetiyorlar. Bunu ben kendi dönemimde yaşadım, işte bugün yine yaşadık."

Yaşananın "büyük bir felaket" olduğunu, ancak bu felaketin minimize edilebileceğini, zararlarının asgariye indirilebileceğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Asgariye indirmek, minimize etmek nasıl olacak? Biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Örneğin derelerimizin ıslahını gerçekleştireceğiz. Örneğin dere yataklarında yapılanmaya gitmeyeceğiz."

Sel felaketinde maddi zarar uğrayan vatandaşların yanında olduklarını ve yanında olacaklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, ilk etapta İstanbul Valiliğine 2 milyon, Tekirdağ Valiliğine de 250 bin TL'lik maddi destekte bulunulduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber