Mesajla bağış tehditine müftüden açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, Sur İlçe Müftüsü Hasan Yakut'un imamlara cep telefonuyla gönderdiği mesajda para toplanmasını istediği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, Sur İlçe Müftüsü Hasan Yakut'un imamlara cep telefonuyla gönderdiği mesajda para toplanmasını istediği iddiasıyla ilgili ''Ramazan Bayramı'ndan önce Sur İlçe Müftüsü mesaj geçmiş. Mesajdaki ifadeler maksadını aşmış'' dedi.

İl Müftüsü Melek, Sur İlçe Müftüsü Yakut'un bir süre önce bölgesinde görev yapan imamlara cep telefonuyla ''Geçen hafta Diyanet Camisi için para toplamayan 91 cami bugün para toplasın. Toplamayanlar hakkında soruşturma açılacak. Sur Müftüsü'' yazılı mesaj gönderdiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Sur İlçe Müftüsü Yakut'un imamlara mesaj geçtiğini anlatan Melek, şöyle konuştu:

''Ramazan Bayramı'ndan önce Sur İlçe Müftüsü Hasan Yakut mesaj geçmiş. Konunun öneminin daha iyi kavranması için mesajında soruşturma açılacak ifadesini kullanmış. Ama yanlış ifade kullanmış. Mesajdaki ifadelerde maksadını aşmış.

Müftü, kendi inisiyatifi ile imamlara mesaj göndermiş. Biz de konuyu öğrendikten sonra Yakut'u sözlü olarak uyardık. Ancak, şimdiye kadar bu mesajla ilgili bize herhangi bir şikayet gelmedi. Şikayet olursa gerekli incelemeyi yaparız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber