Baykal, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinden yana değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MYK toplantısında Hükümet'in TBMM'ye sevk etme kararı aldığı Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin uyum yasası da ele alındı.

Baykal, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin alt yapısının bulunmadığını vurgulayarak, TBMM'de bir uzlaşma sağlanırsa Cumhurbaşkanının Parlamento tarafından seçilmesine yönelik sisteme yeniden dönülmesine yönelik düzenlemeye destek vereceklerini söyledi.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin de değerlendirildiği toplantıda ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un konuya ilişkin açıklamalarına dikkati çeken Baykal, Türkiye-Ermenistan sınırının açılmasının Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkması koşuluna bağlanmadığının görüldüğünü savundu.

Baykal, "Demokratik Açılım" konusunda ise Hükümet'in hala konuya ilişkin somut veriler ortaya koymadığını ifade etti.

Anayasa değişikliği, ana dilde eğitim gibi konularda yapılan açıklamaların Hükümet'in kafasının karışık olduğunu ortaya koyduğunu savunan Baykal, "Hükümet 2 aydır hiçbir somut açıklama yapmadı. Toplumu 2 ay beklentide tutamazsınız ya somut bir yol haritası ortaya koyacaklar ya da konuyu dalgalandırıp, unutturup, gündemden kaldıracaklar. Gelinen nokta bu" dedi.

CHP MYK, toplantıda Olağan Kurultay sürecinin 12 Ekim'de başlamasını kararlaştırdı.

Olağan Kurultay'ın da bu takvim içerisinde 2010 yılının Mayıs ayı sonunda ya da Haziran ayı başında yapılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber